Genç kalmak isteyenler sofrasından bu besinleri eksik etmesin! Doğal yolla cilde gençlik verip kırışıklığı azaltıyor!

Bu besinler sayesinde ömrünüze ömür katabileceksiniz! İşte sağlıklı ve genç yaşamın en büyük sırrı olan besinlerin listesi. Detaylar haberimizde...

Genç kalmak isteyenler sofrasından bu besinleri eksik etmesin! Doğal yolla cilde gençlik verip kırışıklığı azaltıyor!

Yaşlanma sürecini yavaşlatmanın ve sağlıklı bir yaşam sürmenin sırları, aslında mutfağımızda gizli. Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar, bazı besinlerin zengin antioksidan, vitamin, mineral ve fitokimyasal bileşenleri sayesinde hücre hasarını önleyip genç görünmeye katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. Peki bu mucizevi 10 gıda hangileri?

Nar: Narın içeriğinde bulunan antioksidanların başında ellagitanin geliyor. Vücutta urolithin maddesine dönüşen ellagitanin, mitokondri fonksiyonunu destekleyerek hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Ayrıca nitrik oksit salgılanmasını artırıp damar genişlemesine yardımcı oluyor.

nar

Brokoli: Brokolinin zengin içeriğinde bulunan sulforafan, izotiyosyanatlar ve glukozinolatlar sayesinde hücre hasarını önlüyor. Brokolideki NMN bileşeni mitokondriyi güçlendirerek gençlik hormonlarının üretimini destekliyor.

brokoli

Mürver, yaban mersini, karadut: Bu meyvelerde bulunan antosiyaninler, lifler ve vitaminler hücreleri serbest radikal hasarından koruyor. Ayrıca ciltteki kan dolaşımını artırıp cilde canlılık kazandırıyor.

mürver

Greyfurt: C ve A vitaminleri, potasyum, magnezyum gibi içerikleriyle bağışıklığı güçlendiriyor. Fitokimyasalları sayesinde yağ yakımını hızlandırıp kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

greyfurt

Lifli gıdalar: Tam tahıllar, kuru baklagiller ve sebzelerdeki lifler, bağırsak sağlığını destekleyip kabızlığa karşı koruyor. Kolesterol ve şeker denolesterol ve şeker denolesterol ve şeker dengesini de sağlıyor.

Semiz otu: Omega-3 yağ asitleri, E vitamini, folik asit, çinko gibi içerikleriyle antioksidan kalkan oluşturuyor. Ayrıca kalp ve damar sağlığını destekliyor.

Ceviz: Omega-3'ün yanı sıra magnezyum, bakır, manganoz içeriğiyle hücre yenilenmesine katkıda bulunuyor. Cilde besleyici özellikleri de bulunuyor.

ceviz

Yoğurt: Probiyotik kültürleri sayesinde bağırsak florasını dengeliyor. Kalsiyum, protein ve B12 içeriğiyle kemik ve kas sağlığını destekliyor.

Balık: Omega-3'ün yanı sıra selenyum, çinko içeriğiyle kalp sağlığını koruyor. Sinir sistemi ve hücre yenilenmesine fayda sağlıyor.

Zerdeçal: Kurkunol ve bisdemetilasyon bileşenleri sayesinde güçlü antioksidan etki gösteriyor. Kalp ve beyin sağlığını desteklerken iltihaplanmayı da önlüyor.

zerdeçal

Bu 10 süper gıdanın düzenli tüketimi, sağlıklı ve genç görünmenin sırrı olabilir. Herkes beslenme rutinine bu besinleri eklemeli!