Geçmeyen öksürüğün formülü bulundu! Eczane şurubu yerine bu karışım öksürüğü ve balgamı anında söktürüyor

Bu inatçı öksürük ilacı aslında mutfağınızda önemli bir çözüm olabilir. Bu doğal öksürük şurubu, inatçı öksürüğün hafifletilmesine yardımcı olmak için çalışacaktır. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal öksürük şurubu tarifi ve faydaları..

Geçmeyen öksürüğün formülü bulundu! Eczane şurubu yerine bu karışım öksürüğü ve balgamı anında söktürüyor

Öksürük aslında iyi bir şey olarak tanımlanmaktadır. Öksürük, tahriş edici maddelere tepki olarak vücuttaki hava yollarını temizlemenin bir yoludur. Fakat, öksürük ayrıca sizi geceleri uyanık tutabilir ve mutsuz edebilir. Öksürük bazen uzun da sürebilir.

İnatçı öksürük için her yolu denediyseniz ve bir türlü geçmiyorsa, evde hazırlayacağınız öksürük şurubu size fayda sağlayabilir. İşte doğal öksürük şurubunun tarifi;

Malzemeler:

1 soğan

3 diş sarımsak

1 buçuk su bardağı su

1 limonun suyu

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil tozu

4 yemek kaşığı bal

4 karanfil

doğal öksürük şurubunun tarifi

Yapılışı:

Öncelikle 1,5 bardak suyu kaynatın. Suyun kaynamasının ardından soğanı ve sarımsağı soyun ve yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün. Suyun içerisine soğan ve sarımsağı ekleyin.

Soğanı, sarımsağı ve posayı soğuması için bir kenara alın. Daha sonra soğan ve sarımsakları ayırmak için soğutulmuş karışımı bir elekten geçirin. 1 limonun suyunu, balı, zencefili ve tarçını da içerisine ekleyin. Karışımı kavanoza dökün ve kapağını kapattıktan sonra malzemelerin karışması için kavanozu iyice çalkalayın.

Sabah - akşam birer kaşık olmak üzere doğal öksürük şurubundan tüketebilirsiniz. Öksürüğü hafifletebilmek adına tok karnına almayı lütfen unutmayın.

Öksürük şurubunun faydaları

Doğal öksürük şurubu tarifinde yer alan malzemelerin birçok faydası bulunmaktadır. Soğan ve sarımsak bilindiği üzere doğal antibiyotiklerdir.

Dolayısıyla sadece boğaz ağrısını gidermekle kalmaz, ayrıca tüm vücudunuzun sağlıklı kalmasına da yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, yorgunluğun etkilerine karşı korur.

İçeriğindeki bal, tarçın, zencefil ile de balgam probleminden kurtulabilirsiniz. Karanfilin antibakteriyel özelliği vücuttaki mikroorganizmaları öldürür.

Limon, bağışıklık sistemini güçlendirir, solunum yolu enfeksiyonlarını azaltan C vitamini açısından da oldukça zengindir.

Not: Bu mesaj yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır. Doktorunuza danışmadan kullanmamaya dikkat edin.