Enerjiyi artıyıyor, aynı anda cayır cayır yağ yaktırıyor! Her gün en az 1 fincan içen sonuca inanamıyor

Severek tüketilen o içeceğin yararını bilseniz elinizden düşürmezsiniz....

Enerjiyi artıyıyor, aynı anda cayır cayır yağ yaktırıyor! Her gün en az 1 fincan içen sonuca inanamıyor

FAYDALARINI DUYUNCU DAHA FAZLA İÇMEK İSTEYECEKSİNİZ

Türk mutfağının ve Türk kültürünün önemli bir parçası olan ve hemen hemen herkesin severek tükettiği Türk kahvesinin yağ yakma etkisi ortaya çıktı. Geçmişten günümüze kadar severek tükettiğimiz ve kahve severlerin tutkusu olan Türk kahvesi düzenli tüketildiğinde vücuda bir çok fayda sağlıyor. İşte kahve hakkında bilinmeyenler…

türk kahves,

KAHVENİN VÜCUDA YARARLARI

o Kahve bilinen özelliği ile zihin açıcı bir etkiye sahiptir. Enerji vererek kişilerin ayılmasına yardımcı olur. İçeriğinde kefein olduğu için uyarıcı bir etkisi de bulunan Türk kahvesindeki kafein beyne ulaştığında beyinden dopamin, noradrenalin gibi hormonları da aktive ediyor. Bu sayede de kişilerin beyin aktiviteleri de hızlanıyor. Kahvenin bilinmeyen bir başka özelliği ise yağ yatmadaki etkisidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki eğer Türk kahvesi egzersizden sonra tüketilirse yağ yakmaya yardımcı oluyor. Yağ yakım hızını da 3 ile 10 arasında arttıran Türk kahvesi aynı zamanda kişilerin enerjilerini de yüzde 10 oranında arttırıyor. Aynı zamanda fiziksel aktivasyonunda yüzde 25 oranında artmasına yardımcı oluyor.

o İçinde mikro besinlerde bulunan kahve magnezyum, manganez ve demir, B2,B3,B5 gibi b kompleks vitaminleri ve potasyum içeriyor.

o Kahve aynı zamanda alzaymır hastalığına karşı da koruyucu etkiye sahiptir. Kahve tüketen kişilerin alzaymır olma olasılığı yüzde 60 oranında daha azdır. Yine çok sık görülen Parkinson hastalığına karşı da koruyucu etkisi vardır.

o Kahve Tip2 şeker hastalığına karşıda güçlü bir koruyucudur. Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde elde edilen verilere göre içilen her fincan kahve için şeker hastalığı riskinin yüzde yedi düştüğü bulgusuna varılmıştır.

o

o Kahvenin karaciğeri de koruma altına aldığını söyleyebiliriz. Karaciğer yağlanmasını engellediği bulunan Türk kahvesi günde 4 fincan kahve tüketilmesi karaciğer sirozunun %80 azalttığı belirlenmiştir.