E-Sigara Hakkında Korkutan Açıklama

E Sigara kullanan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Son 6 ayda 50 civarında kişi akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastanelere başvurdu.

E-Sigara Hakkında Korkutan Açıklama

E Sigara ile ilgili son dakika uyarısı.

ABD ’nin birçok eyaletinde akciğer sorunları nedeniyle hastaneye giden kişilerin ortak noktasının e sigara kullananlar olduğu görüldü. Bu durum ise elektronik sigara hakkındaki tartışmaları yeniden gündeme getiriyor.

Amerika 'da son bir ay içinde en az 6 eyalette çoğu genç olan 50 kişi akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastanelere girri. Hastalar üzerinde yapılan incelemeler sonrası hepsinin e sigara kullandığı görüldü. 

ÖLÜM YOK

Yapılan incelemeler ve tedaviler ölümle sonuçlanmadı ama e sigara kullanan bu kişilerin nefes alma güçlüğü çektiği görüldü. Öte yandan hastaneye başvuran bu vatandaşlardan bazılarının ölüme yaklaştığı belirtildi.

GÖĞÜS AĞRISI VE KESİK NEFES ALMA

Hastaneye giden ve tedavi altına alınan kişilerin şikâyetleri arasında kesik kesik nefes alma, bitkinlik, göğüs ağrısı ve kusma gibi şikayetler  bulunuyor.

Doktorlar, hastalığı ‘vücudun yakıcı bir maddenin solunması sırasında verdiği’ tepkiye benzetiyor. ABD’nin Wisconsin eyaletinden sağlık yetkilileri temmuz ayından beri aynı şikâyetlerle gelen 15 vakayla karşılaştıklarını söyledi.

E Sigara markalarına bakıldığında rahatsızlıkların genelde THC de bulunduğu bildirildi.

E-sigara, tütün ürünleri arasında ‘en az zararlısı’ olarak pazarlansa da ‘zararsız’ olduğuna yönelik bulgu bulunmuyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA