Duş alırken yapılan bu hata avuç avuç saç döküyor! Kel kalmak istemeyen hemen bunu yapmayı bıraksın

Saç dökülmesi pek çok kişinin ortak problemi. Saç dökülmesi genetik, hormonal ve çevresel etkilere bağlı olarak gelişebildiği gibi yanlış saç bakım alışkanlıklarımız da dökülmeyi tetikliyor. İşte o yanlış saç bakım alışkanlıkları.

Duş alırken yapılan bu hata avuç avuç saç döküyor! Kel kalmak istemeyen hemen bunu yapmayı bıraksın

Saç dökülmesi hem kadınlar hem de erkekler için yaygın bir sorundur. Özellikle mevsimlerin değişmesiyle birlikte saç dökülmesi daha da artıyor. Saç dökülmesinin birçok nedeni vardır. Bununla birlikte, günlük yaşam tarzımızda saç dökülmesini tetikleyebilecek hatalar da vardır. İşte saç sağlığına zarar verebilecek ve saç dökülmesini artırabilecek bazı hatalar.

Çok Sıkı Saç Toplamak

Uzun saçlı insanlar saçlarını yukarı doğru toplamayı severler. Ancak saçlarınızı yukarıdan çok sıkı bir şekilde toplamaya devam ederseniz, saç tellerine ve köklerine zarar verebilirsiniz. Çok sıkı toplanan saçlar zamanla kırılabilir veya dökülebilir. Bu nedenle saçların çok sıkı toplanmaması önerilir. Saça zarar vermeyecek toka ve aksesuarlar seçilmelidir.

Saçlarınızı Güneşten Koruyun!

UV ışınlarına aşırı maruz kalmanın cilt hasarına neden olabileceği iyi bilinmektedir. UV ışınlarının zararlı etkileri sadece cilde değil, saçlara da zarar verir. Bu nedenle saçları UV ışınlarından korumak gerekir. Özellikle yaz aylarında saçların UV ışınlarına doğrudan maruz kalmasını önlemek için şapka, kep veya şemsiye kullanılmalıdır.

saç

Saçları Sıcak Suda Yıkamayın

Saçları sıcak suyla yıkamak saç köklerine ve saç tellerine ciddi zararlar verebilir. Sıcak su zamanla saç köklerini kurutur. Kuru saç kökleri zamanla zayıflar. Sıcak su saçın doğal nemini yitirmesine neden olur. Saçlar gerçekte olduğundan daha mat ve daha az canlı görünür. Bu nedenle saçlarınızı sıcak su ile yıkamak yerine ılık su tercih etmelisiniz.

Saç Diplerine Kaba Davranmayın!

Saç diplerini sert biçimde tırnaklayarak yıkamak saç derisine zarar verir. Hassas saç derisi tahriş olur ve sonuç olarak saçlar köklerinden kopar. Bunun yerine saç köklerine nazikçe masaj yaparak yıkayın.

saç

Islak Saçı Taramayın!

Duştan sonra saçınızı taramak herkesin yaptığı ciddi bir saç bakım hatasıdır. Islak saçı taramak kırılmasına, kopmasına veya dökülmesine neden olabilir. Islak saçı taramak saçı kökten uca zayıflatır ve zarar verir. Saçınızın sağlığı için banyodan hemen sonra saçınızı taramayın. Saçınızdaki nemi almak için bir havlu kullanın. Ardından serumunuzu uygulayın ve saçınızı tarayın.

Saç Dökülmesi İçin Soğan Yağı!

Saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya olanlar için doğal bir çözüm soğan yağıdır. Soğan yağında, saç köklerini besleyen ve saç büyümesini destekleyen sülfür bulunmaktadır. Soğan yağını kafa derisine masaj şeklinde uygulayın ve 30 dakika bekletin. Ardından saçı şampuanla yıkayın. Bu işlemi haftada birkaç kez tekrarladığınızda saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı olduğunu göreceksiniz.