Dünya Sağlık Örgütü Corona Virüsüne Karşı Acil Durum İlan Etti: Ölü Sayısı 171'e Yükseldi

Corona virüsüne karşı acil durum ilan edildi. Dünya Sağlık Örgütünün Acil Durum ilanı sonrası yapılan açıklamada, virüsten ölenlerin sayısının 171 'e yükseldiğine yer verildi.

Dünya Sağlık Örgütü Corona Virüsüne Karşı Acil Durum İlan Etti: Ölü Sayısı 171'e Yükseldi

Son dakika: Corona virüsü için acil durum ilan edildi.

Çin 'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek dünya geneline yayılmaya devam eden  corona virüsü için son dakika açıklaması geldi. 

Son olarak Tibet 'e de sıçrayan Corona Virüsü, bununla birlikte 1,4 milyar insanın yaşadığı ülkenin bütün bölgelerinde görüldü. 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından konu ile ilgili araştırmalar ve incelemeler yapıldı. Yapılan incelemeler sonrası DSÖ, Çin'de ortaya çıkan yeni tip Corona virüs (2019-nCoV) salgınıyla ilgili, "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etti.

Rusya, Çin 'le sınırını kapatma ve Çin vatandaşlarına vize sınırlaması getirme kararı alırken  ABD'de yeni tip Corona virüsün (2019nCoV) ilk kez kişiden kişiye bulaştığı duyuruldu.

171 ÖLÜ

Edinilen son dakika bilgilerine göre corona virüsünden ölenlerin sayısının 171 olduğuna yer verildi. 8235 kişi ise virüsü taşıyor.

Corona virüsünün görüldüğü ülkeler şu şekilde;

ACİL DURUM İLANI NE DEMEK?

Acil durumlar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanımlanan hiç beklenmedik anlarda karşınıza çıkabilecek,  hastalıklar ve kaza halleri olarak kabul edilmektedir.  Corona virüsüne karşı acil durum ilan edilmesi , tüm ülkelerin virüs ile ortak bir mücadele içine girmesi anlamına geliyor.