Dudak yarasını anında geçiriyor! Bir kez sürende bir daha yara bile çıkmıyor

Soğuk veya sıcaktan kaynaklanan dengesizliklerden, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçların alınmasına kadar çeşitli nedenlerle dudak çevresinde oluşabilecek yaygın sorunlardan biri olan uçuklara ne iyi gelir? İşte yanıtı..

Dudak yarasını anında geçiriyor! Bir kez sürende bir daha yara bile çıkmıyor

Bazen dudakların çevresinde, bazen dudakların üstünde veya içinde ortaya çıkabilen, uçuk veya afttan farklı bir biçimde gelişen aftların daha hızlı iyileşmesini sağlayabilecek doğal içerikler ve pratik çözümler hakkında bilgi edinin ve sonrasında size en uygun olan yöntemi uygulayın. Lütfen doktorunuza danışınız ve onayını alınız.

Dudaklarınızda sık sık yara sorunuyla karşılaşıyorsanız ve yaralar da kısa süreçte iyileşmiyorsa derhal bir doktora başvurmanız ve doktorunuzun önermiş olduğu tedavi yöntemlerini uygulamanız konusunu unutmayın.

Burada dudak yarasına neyin sebep olduğuna ve dudak ülserlerine hangi doğal, bitkisel veya pratik çözümlerin iyi geldiğine bir göz atacağız.

Dudak yarasına ne sebep olur?

Dudak yarasına ne iyi gelir

Dudak yarasına nelerin iyi gelir sorusunu cevaplamadan önce, dudak yarasına neyin sebep olduğunu ve olası nedenlerini ortadan kaldırarak, dudak yarası oluşmadan önce nasıl önleyeceğimizi öğrenelim. Aşağıdaki sebepleri ortadan kaldırmak elbette mümkün değil ama yine de bizlere ağlı olan sebepleri mümkün olduğu kadar en aza indirerek dudaklarımızın sağlığını maksimum derecede koruyabiliriz ve aynı zamanda bunları sıralıyoruz. İşte dudak yarasının yaygın nedenleri:

- Vücut direncinin azalması

- Bağışıklık sistemini baskılayan ilaçların alımı,

- Yeterli beslenme almamak

- Vitamin eksikliği

- Soğuk/sıcak dengesizliği (aşırı sıcağa veya soğuğa maruz kalan dudaklar)

- Stres

- Kronik yorgunluk, halsizlik

- Zararlı alışkanlıklar

Dudak yarasına neler iyi gelir?

Salatalık

Yaralı dudaklar kurumaya ve çatlamaya eğilimlidir, bu nedenle aşağıdakiler gibi nemlendirici doğal içeriklerden faydalanabilirler: Örnek: salatalık.

Yaranın yan etkilerini önlemek için bir salatalığı küçük parçalar halinde dilimleyip dudak yarasının üzerine yerleştirin. Salatalık özellikle acıyı azaltmada etkilidir.

Gül suyu İle Zencefil Karışımı

Zencefil gibi antioksidan özelliklere sahip malzemeler de bu süreci destekleyebilir. Bir çay kaşığı gül suyuna biraz zencefil tozu ekleyin ve iyice karıştırın. Bu macun benzeri karışımı yaralı bölgeye uygulayın ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Daha sonra etkilenen bölgeyi zarar vermeden yıkayın.

Dudak yarasına ne iyi gelir

Zerdeçal

Zencefil gibi zerdeçal da güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir, bu nedenle ağrıyan dudaklara faydalı olabilir. Topikal olarak su veya zeytinyağı gibi bitkisel yağ ile karıştırılarak yaralara sürülebilir veya bağışıklık sistemini güçlendirmek ve uçukları gelişmeden önlemek için düzenli olarak kullanılabilir.

Çay Ağacı Yağı

Cilt ve saç sağlığı için en etkili isimlerden biri olan çay ağacı yağı aynı zamanda dudak yaralarının iyileşme süreçlerini de hızlandırabilir. Birkaç damla kadar çay ağacı yağını su veya zeytinyağı ile seyreltip yaraya uygulamanız yeterlidir.

Zeytinyağı

Dudaklarınızın kurumasına, gerilmesine veya çatlamasına neden olan dudak yaralarınız varsa dudaklarınıza zeytinyağı sürmek onları nemlendirebilir ve yara izini önleyebilir.

Katbonat

Çok fazla sorunumuzun yanında olan karbonat aynı zamanda dudak yaralarına da iyi geliyor. Etkisini etkili bir şekilde elde etmek için yaralı bölgeye az miktarda karbonat sürüp beklemek yeterlidir. Açık yaranız yoksa karbonatı parmak uçlarınızla hafifçe ovalayarak dudaklarınıza da uygulayabilirsiniz.

Aloe vera

Aloe vera sivilcelerden yanıklara kadar pek çok cilt sorununa yardımcı olabilecek maddelerden biridir ve dudak yaralarında iyileşme süresini hızlandırır. Taze aloe vera yapraklarından yapılmış bir jeli dudaklarınıza sürerek yardımcı olabilir veya isterseniz aloe vera jeli içeren krem ​​ve merhemlerle destek alabilirsiniz.

Limon

Limon, bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudun hastalıklara karşı olan direncini artıran, yara iyileşme sürecini destekleyen güçlü bir antioksidandır. Dudak açık değilse limon sıkıp limon suyu ile gargara yapabilirsiniz.

Fakat, limon suyu asitli olduğundan ve yanıklara neden olabileceğinden dikkatli olun.

Vazelin

Merhem ve kremlerin içeriğinde kullanılan, 31°C'de eriyen mineral yağ olarak bilinen vazelin de kolaylıkla bulunabilen bir maddedir. Dudakları nemlendirerek kurumasını ve çatlamasını önleyen bu malzemeyle udak izlerinin yan etkilerini ortadan kaldırabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabiliyorsunuz.

E vitamini

Güvenilir eczanelerde bulunan E Vitamini de cilt sağlığını destekleyen başka bir bileşendir. Cildi nemlendiren ve yara iyileşme sürecini hızlandıran E vitaminini eczacınızın veya doktorunuzun önerdiği şekilde kullanırsanız kısa sürede sonuç alırsınız.