Dondurucuya asla koyulmaması gereken besinler! Varsa hemen çıkarın

Dondurucuda saklanan yiyeceklerin aylar sonra çıkarılıp tüketilebilmesi son derece lüks bir durumdur. Kışa hazırlanan yiyecekler de neredeyse dondurucuda saklanabilir. Ancak dondurucuda saklanan, ürüne ve makineye ciddi zararlar verecek bazı gıdalar bulunmaktadır. İşte, buzdolabına konulmaması gereken bazı besinler..

Dondurucuya asla koyulmaması gereken besinler! Varsa hemen çıkarın

Cihaz satıcıları dondurucuda saklanmaması gereken gıdalar konusunda uyarılarda bulunuyor. Birçok kişi, tüm yiyeceklerin dondurucuya konulabileceği yanılgısına sahiptir. Ancak bu yanılgı ciddi hatalara yol açabilir. Öncelikle konserve yiyecekleri dondurucuda ayrı bir kutuya koymak yanlıştır: Kutu içindeki ürün genleşmeye başladığında kutunun patlama riski oldukça yüksektir. Bu, dondurucunun patlamasına ve içindeki tüm ürünlerin kullanılamaz hale gelmesine sebep olabilir.

Dondurucuya asla koyulmaması gereken besinler

Uzmanlar bu sorunun çözümü için konserve gıdaların dondurucuya uygun kaplarda saklanması gerektiğini söylüyor. Yumurtalar dondurucuda saklandığında zamanla içindeki sıvının genleşip çatlayarak yumurtaların kullanımını zorlaştırdığı söyleniyor. Yumurtaları dondurucuda saklamanız gerekiyorsa eğer, kırıp çırptıktan sonra havalandırılan bir kabın içerisinde saklamak en iyisidir.

Diğer taraftan; karpuz, salatalık, marul gibi ürünler de su içeriğinin yüksek olması nedeniyle zamanla şişerek yumuşayacaktır. Yapısı bozulduğu için de diğer ürünlere zarar verebilirler. Dondurucudan çıkardıktan sonra da yemeklerde kullanılabilirler ancak dokularını korumazlar. Bu istenmeyen doku süt ürünleri ve yoğurtta da mevcut olabilir. Ayrıca sert peynirleri de dondurucuda güvenle saklama şansınız vardır.

Dondurucuya asla koyulmaması gereken besinler

Cam kapların dondurucuda saklanması tehlike oluşturur. Cam kaplar sıcaklık değişimlerinden dolayı çatlayabilir ve kırılabilir. Uzmanlar, yiyecekleri cam kaplarda saklamanız gerekiyorsa dondurucuya dayanıklı cam kaplar kullanmanızı tavsiye ediyor.

Öte yandan dondurucunun soba, fırın gibi yüksek sıcaklıkta çalışan nesnelerden uzak tutulması gerekmektedir.