Doğal İlaçlarla Sinüziti Kafanızdan Çıkarın!

Sinüslerin iltihaplanması ile meydana gelen sinüzit, özellikle de baş ağrısını tetiklemesi ile günlük yaşamı olumsuz bir şekilde etkiliyor. İşte karşınızda sinüzit hastalığını durdurmak amacıyla yapmanız gereken doğal çözümler ve çok daha fazlası haberimizide...

Doğal İlaçlarla Sinüziti Kafanızdan Çıkarın!

Soğuk algınlığına benzer bulgularla ortaya çıkan sinüzit, burun tıkanıklığı başta olmak üzere ateş ile baş ağrısı şeklinde kendini gösterir. Soğuk algınlığınız ya da alerjiniz varsa sinüs dokuları şişer ve tıpkı burun içerisinde olduğu gibi daha fazla mukus üretmeye başlar. Fakat bu kanalların tıkanması ile mukus içeride kalacak ve virüs, bakteri ya da mantarların gelişim göstermesi daha da kolaylaşacaktır.


Sinüzit, genelde 2 veya 3 hafta içerisinde (akut sinüzit) ilaca ihtiyaç duymadan kendiliğinden geçebilir. Fakat bazen aylarca devam eden (kronik sinüzit) ise ilaç tedavisi gerektirir.


Sinüzitin Önüne Geçilebilir Mi?

Her ne kadar da baş ağrısına sebep olduğu için çok can sıkıcı olsa da aslında sinüzit, önemsiz bir rahatsızlıktır. Fakat uygun biçimde tedavi edilmez ise oldukça ciddi komplikasyonlara sebep olabilir. Diğer taraftan kronik hale gelmesi kolaydır.


Burnun Soğuk Havadan Korunması

Çoğu zamanlarda sinüzit hastalığı, alerjik ernet ya da soğuk algınlığından sonra meydana gelir. Bu sebeple Burun tıkanıklığını vakit kaybetmeden tedavi etmek en önemli yöntemdir. Burun tıkanıklığı durumunda, mukus durgunluğunu önlemek suretiyle üst solunum yollarının serbest kalmasını sağlamak gerekir.


Üst Solunum Yolları İçin Doğru Nemin Sağlanması Gerekir

Burun deliklerinin ve solunum yollarının yeterli biçimde nemlendirilmesi ile tahriş eden herhangi bir madde daha kolay dışarı atılır. Bu ise bakterilerin ve virüslerin, ya da alerjenlerin daha derinin nüfuz etmesini ve böylece sinüsleri tahriş etmesini önleyecektir. Deniz suyu bazlı solüsyonlarla yıkama, burun boşluklarından hem tahriş edici partiküllerin hem de fazla sargıların atılmasını sağlar.