Diz ağrısından uyuyamayanları kurtaran çözüm! Asırlık formülle ağrıdan eser kalmıyor

İbn-i Sina'nın dizler için yaptığı öneri binlerce hastayı doktor kuyruklarından kurtaracak. İşte dizi ağrıyanların yapması gereken şey...

Diz ağrısından uyuyamayanları kurtaran çözüm! Asırlık formülle ağrıdan eser kalmıyor

Ünlü İslam düşünürü ve hekim İbn-i Sina, yaklaşık 1000 yıl önce yazdığı eserlerinde kuyruk yağının birçok sağlık sorununa iyi gelebileceğini ifade etmişti. Günümüzde de kuyruk yağının faydaları bilimsel araştırmalarla desteklenmektedir. İbn-i Sina'nın bu önerisi asırlar önce ortaya atılmış olmasına rağmen günümüzde de geçerliliğini korumaktadır.

İbn-i Sina, 11. yüzyılda yaşamış ünlü bir İslam filozofu, düşünür ve hekimdir. O dönemde yazdığı eserleri günümüze kadar ulaşmıştır. Bu eserlerde kuyruk yağının diz ağrılarına, romatizmal hastalıklara, sinir sistemi rahatsızlıklarına iyi gelebileceğini ifade etmiştir. Kuyruk yağının D vitamini açısından zengin olması, diz eklemi ve kasları için faydalı olduğunu belirtmiştir.

dize kuyruk yağı sürülür mü

Günümüzde yapılan bilimsel çalışmalar, İbn-i Sina'nın kuyruk yağı hakkındaki iddialarını doğrulamaktadır. Kuyruk yağında bulunan D vitamini, kalsiyum emilimini artırarak kemik ve eklem sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Ayrıca omega-3 yağ asitleri sayesinde iltihap giderici etki göstermektedir. Bu sayede diz ağrılarına ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği anlaşılmaktadır.

Kuyruk yağının sindirim sistemi, bağışıklık sistemi ve kalp-damar sağlığı için de faydaları olduğu bilinmektedir. Özellikle yağ asitleri sayesinde kolesterol dengesini düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra cilt sağlığı ve yara iyileşmesine katkısı da bilinmektedir.

İbn-i Sina'nın 1000 yıl önce ortaya attığı kuyruk yağının faydalarına ilişkin iddialar, günümüz bilimsel çalışmalarıyla doğrulanmaktadır. Gerek diz ağrılarına gerekse diğer sağlık sorunlarına karşı kuyruk yağının etkili olabileceği anlaşılmaktadır. Bu bağlamda, İbn-i Sina'nın tıbbi görüşlerinin asırlar sonra da geçerliliğini koruduğu söylenebilir.