Diyetlerin bir numaralı yiyeceği! Şeker isteğini sıfırlıyor, faydaları saymakla bitmiyor

Hurma, sağlığını korumak isteyenlerin günlük yaşamda tüketmesi gerekli olan bir meyve olarak kabul ediliyor. Özellikle Ramazan ayında tüketilen hurmanın sayısız faydası bulunmaktadır.

Diyetlerin bir numaralı yiyeceği! Şeker isteğini sıfırlıyor, faydaları saymakla bitmiyor

Uzmanlar yapılan araştırmalar sonucunda hurmanın sağlık açısından pek çok faydasının olduğunu açıkladı. Kilo kontrolü için sıklıkla tavsiye edilen hurma, beslenme uzmanlarının önerdiği tariflerde ana madde şeklinde kabul edilir.

KABIZLIK SORUNU OLANLAR DİKKAT!

Hurmanın içeriğindeki yüksek lif oranı sindirimi düzenler, bağırsak sağlığını destekler ve tokluk hissi sağlar. Böylece hurma sürekli kabızlık yaşayanlarda kalıcı bir çözüm sağlar. Doğal şeker kaynağı şeklinde tanımlanan hurma, enerji için kullanılabilen fruktoz içerir. Bu nedenle özellikle egzersiz öncesinde veya enerji kaybı yaşandığı durumlarda doğal enerji kaynağı şeklinde tercih edilmektedir.

hurmanın faydaları

Hurmanın en önemli özelliğinden birisi de mineral ve vitamin kaynağı olmasıdır. Hurma, kemik sağlığını, enerji metabolizmasını ve hücresel fonksiyonu destekleyen potasyum, magnezyum, demir, B vitamini gibi önemli minerallerle vitaminler içermektedir. Hurma ayrıca vücutta bulunan serbest radikallerle savaşan, hücre hasarını azaltan ve genel sağlığı iyileştiren antioksidanlar açısından da zengindir.

"Hamile kadınlar için doğal folik asit kaynağı"

Güzellik bilincine sahip insanlar için en iyi meyvelerden biri olan hurma, içeriğindeki A vitaminiyle sağlıklı cilt hücreleri oluşumunu destekler. Hurma, hamilelikte doktorlar tarafından en çok tavsiye edilen besinlerden biridir. Folik asit açısından zengin olan hurma hamilelik döneminde bebeğinizin gelişimini aktif olarak destekler.

Hurma sıklıkla diyet menülerinde kullanılır. Kilo vermenize ve tok hissetmenize yardımcı olmada önemli rol oynayan diyet lifi ve doğal şekerler içeren hurma, doğal tatlılık içermesi onu şekerli atıştırmalıklara sağlıklı bir alternatif haline getiriyor.