Diyet yaparken doğru bildiklerimiz yanlış çıktı! Elmayla ilgili şok eden gerçek ortaya çıktı: Meğer kırmızı elma...

Hangi elmayı yiyeceğinizi seçemiyorsanız bu haber tam size göre! Tüm detaylar haberimizde.

Diyet yaparken doğru bildiklerimiz yanlış çıktı! Elmayla ilgili şok eden gerçek ortaya çıktı: Meğer kırmızı elma...

Kilo verme süreçlerinde elma ile ilgili çok doğru bilinen yanlışlar ortaya çıktı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİLO VERME SÜREÇLERİNDE ELMA TERCİHİ

Elma içinde antioksidan, vitamin, diyet lifi ve birçok besin öğesi bulunur. Elmanın birçok farklı çeşitleri vardır. Demir elması daha çok kış mevsiminde ortaya çıkar. Kabuğu ince yeşil ve üstünde koyu kırmızı çizgilidir. Etli kısmı gevrek ve mayhoş bir tada sahiptir. Starking delicious elması iri meyveli ve sarı renk üstüne kırmızı ve seyrek noktalı ve parlak bir elmadır. Tadı sulu, tatlı ve kokuludur. Golden delicious elması kışlık bir elmadır. Sapı uzun elmanın rengi sarı yeşil ve seyrek beneklidir. Tadı az mayhoş, çok sulu ve güzel kokuludur. Jonathan elması iri ve konik şeklindedir. Kabuğu düzgün ve kırmızı renktedir. Eti açık, sulu ve tatlıdır. Hüryemez elması kışlık bir elmadır. Sapı uzundur ve kalındır. Rengi sarı, yeşil, seyrek kahverengi beneklidir. Tadı çok mayhoştur. Çekirdekleri kısa ve dolgundur. Granny smith elması kışlık bir elmadır. Rengi koyu ya da açık yeşildir. 

elma türleri ve faydaları

Tadı sert mayhoş ve suludur. Kırmızı elmanın içinde 95 kalori, 0.3 gram yağ, 0.5 gram protein, 25 gram karbonhidrat, 19 gram şeker ve 5 gram lif vardır. Diyet yaparken daha az şeker alabilmek için yeşil elma tüketmek daha çok önerilmektedir. Diyetisyenler kilo verme süreçlerinde yüksek lifli listeler önerdiği için elma da kişinin kan şeker düzeyini düşürür ve kilo vermeyi etkiler. Elmayı taze meyve olarak tüketebilirsiniz. Komposto ya da meyve suyu yaparak tüketebilirsiniz. Elma sirkesi şeklinde kullanabilirsiniz ve tatlı ihtiyacınızı karşılamak için tercih edebilirsiniz. Elma ile tatlı yapmak istiyorsanız ilk olarak 2 yemek kaşığı yoğurt dondurucuda 1 saat bekletilir. Bir tane yeşil elma ortadan ikiye bölünür ve bir yarım kabukla rendelenir. Diğer parçanın da içi oyarak çıkarılır ve kabuk kısmı kap olarak kullanılır. Elmalar bir tavada 1 çay kaşığı tarçın ve iki cevizle beraber pişirilir. Biraz soğuduktan sonra dondurucudan çıkarılan yoğurt eklenir ve üstüne elmalı karışım dökülür. Yapılan araştırmalara göre yeşil elmanın göbek eritmeye yardımcı olduğu anlaşılmıştır. Sekiz hafta boyu elma tüketen kişilerin iç organ yağlanmalarında azalma yaşanmıştır ve göbek yağları da önemli şekilde azalmıştır.