Diyet yapanların düştüğü en büyük hatalar! 1 hafta zayıflayan 1 ay kilo alıyor

Çevremizde sıklıkla kilo vermek istediklerini söyleyenleri duyarız. Ancak bunu bilinçsizce yaparsanız kilo vermek uğruna sağlığınızdan ödün verebilirsiniz. Kilo vermek için sakın bu hataları yapmayın. İşte detaylar...

Diyet yapanların düştüğü en büyük hatalar! 1 hafta zayıflayan 1 ay kilo alıyor

Pek çok kişi kilo vermenin sağlıklı olduğunu düşünse de pek de sağlıklı olmayan yöntemleri de tercih edebiliyor. Ancak bazı beslenme hataları kilo kaybına yol açabileceği gibi vücudunuzda kalıcı hasarlara da neden olabilir veya tekrar kilo almanıza neden olabilir. En yaygın beslenme hatalarını sizler için derledik. Sizde zayıflamak ve zayıf kalmak uğruna bu hataları sakın yapmayın. Detaylar haberimizde…

su

ZAYIFLAMAK UĞRUNA O KADAR BÜYÜK YANLIŞLAR YAPILIYOR Kİ: EN ÇOK YAPILAN DİYET HATALARI

Aç kalarak zayıflamak mümkün mü? Ekmek şişmanlatır mı? Diyet ürünleri kilo vermenize yardımcı olabilir mi? Bunlar önemli sorulardır. Oruç tutmanın kilo verdirdiğini, ekmek yemenin şişmanlattığını, diyet yemek yemenin kilo verdirdiğini, akşam 6'dan sonra hiçbir şey yememeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Bu diyet tabuları kesinlikle doğru değil mi? İşte konu diyet olduğunda doğru olduğunu bildiğimiz efsaneler.

Kendinizi aç bırakmak kilo vermenize neden olur. Bu doğru değil. Bunun tersine, uzun süreli açlıktan sonra metabolizma enerji harcamasını azaltır ve yağ depolaması artmaya başlar. Yiyecekler nadiren yağ olarak depolanır.

Ekmek sizi şişmanlatır.Hayır! Ekmek, ana enerji kaynağımız olan kompleks karbonhidratların en önemli kaynağıdır. Ekmek yemeyen kişilerin yine tahıl grubuna ait olan tahıl ürünleri, makarna ve pirinci daha fazla tükettiği gözlemlenmiştir.

Diyet ürünleri kilo vermenize yardımcı olabilir: Siz de öyle! Örneğin, yaygın olarak reklamı yapılan ve kadınların ilgisini çeken bir paket diyet kurabiyesindeki enerjinin, 2-3 dilim beyaz ekmeğin kalorisine eşit olduğunu düşünün. Hadi bir bakalım. Ayrıca ekmeğin içinde tereyağı yok. Birçok diyet ürünü yağ içerir ancak oranı giderek azalmaktadır. Bazı diyet ürünlerinin kalorisi yüksek, sodyumu düşük olabilir. Bazı diyet ürünlerinde şeker yerine tatlandırıcılar kullanılıyor ancak yağ ve un oranı artırılıyor. Diyet ürünleri sadece diyet yardımcılarıdır. Tüketmeden önce etiketi dikkatlice incelemelisiniz.

Karbonhidratlı ve proteinli besinler bir arada tüketilmemelidir. Bu yanlış bir fikir. Besinlerdeki besinler ayrıştırılamaz. Örneğin sütte karbonhidratların yanı sıra yağlar ve proteinler de bulunur. Ona göre bu sadece bir aldatmacadır.

Sadece sebze ve meyve yiyerek kilo verin: Sebze ve meyve tüketmek faydalı olsa da bu iddia yanlıştır. Sadece sebze ve meyve tüketmek vücudunuzun protein ve yağ ihtiyacını karşılamaz, bu da metabolizmanızı yavaşlatır. Başlangıçta kilo kaybı gözlenir ancak vücut yağ yüzdesi artmaya başlar.

Akşam 6'dan sonra hiçbir şey yemeyin. Bunu herkes için söylemek mümkün değil. Akşam 8'de eve gidebilen bir iş adamı hayal edin. Bu kurala uyduğu takdirde öğle yemeğinden sonra hafif bir atıştırmalık yiyecek ve bütün geceyi geçirecektir. Mutfak hırsızlığının zamanla meydana geldiği düşüncesi doğru gibi görünse de her birey için ayrı ayrı planlanması gerekir. Akşam 21.00'de yatan çocuklar için bu saat tam olarak doğru olabilir. Ancak gece uyuyan biriyseniz, akşam 7:30 ile 20:00 arasında akşam yemeği yiyerek ve akşam 22:00'de atıştırmalık yiyerek gece geç saatlerde yemek yemekten kaçınabilirsiniz.

EN ÇOK YAPILAN DİYET HATALARI

Gerekenden daha fazla veya daha az yemek yemek

Hızlı yemek yeme ve çiğnemeden yutma

Yemek yerken başka bir şey yapın (TV izleyin, gazete okuyun vb.)

Öğün atlamak, saatlerce aç kalmak

Can sıkıntısı, stres, öfke, üzüntü ve sevinç anlarında buzdolabına uzanmak

Daha fazla protein yiyin ve ekmeği diyetinizden tamamen çıkarın

Kendilerini sihirli bir şekilde sunan ve çok şey vaat eden haplara, bandajlara ve yöntemlere güvenin.

YÜKSEK PROTEİNLİ DİYETLERİN OLUŞTURABİLECEĞİ SORUNLAR:

Vücudun sıvı ve elektrolit dengesi bozulur.

Osteoporoz riskinin artması.

Ürik asit artar ve gut gelişir.

Böbreklerinizi zorlar.

Kandaki lipit ve kolesterol seviyeleri artar. Kalpte ritim bozukluğu meydana gelir.

DÜŞÜK KARBONHİDRATLI DİYETLERİN SORUNLARI:

Baş ağrısı

Konsantrasyon azalması, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kusma

Safra taşları ve böbrek taşları.

Kalp ritminde bozukluk

Tansiyon düşüklüğü

Düzensiz adet görme

Kuru cilt, saç dökülmesi

Üşüme, idrardaki protein, bazal metabolizma hızını düşürdü.