Diş Doktorları Ne Zaman Hasta Kabulüne Başlayacak? Diş Hastaneleri İçin İlk Açıklama Geldi

Diş hastanelerinin yeniden açılması ve hasta kabulüne yeniden başlaması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki hastaneler ne zaman açılacak? Diş doktorları ne zaman hasta kabulüne başlayacak? İşte detaylar.

Diş Doktorları Ne Zaman Hasta Kabulüne Başlayacak? Diş Hastaneleri İçin İlk Açıklama Geldi

Diş hastanelerinin açılması ile ilgili açıklama.

Koronavirüs salgını sonrası bir dizi tedbir alındı. Alınan edbirlerde ilk olarak diş hastaneleri faaliyeti durduruldu ve diş hekimlerinin birçok tedaviyi yapması kısıtlandı.

KORONA SALGINI TEHLİKESİ

Solunum yolları ile koronavirüsün bulaşması nedeniyle diş hastanelerinde diş çekme, kanal tedavi, implant gibi tedaviler yapılmıyor. Bulaşma riskinin yükske olması nedeniyle de diş hastanelerinin geç açılacağına yer verildi.

NORMALLEŞME BAŞLADI

Korona salgını sonrası normalleşme planı 11 Maysı 2020 günü başladı. AVM'ler , berberler açıldı ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma kısıtlamasında esnetilmeler yapıldı.

Normalleşme süreci , Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 'ın Başkanlığı'nda toplanan kurulda görüşülüyor. Bu kurul , işyerlerinin , spor salonlarının , seyahat yasaklarının , sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması , esnetilmeleri konusunda kararları veriyor. 

DİŞ HASTANELERİ NE ZAMAN AÇILIYOR?

Diş hastanelerinin yeniden faaliyete girmesi, diş hastanelerinde hasta kabulünün yeniden başlaması için de görüşmeler yapıldı. Ancak koronavirüsün en çok solunum yolu ile bulaşması nedeniyle diş hastanelerinin açılmasının , normalleşmede son adımlara bırakılacağı öğrenildi.

Hürriyet 'te yer alan habere göre diş hekimlerinin Eylül ayından itibaren hasta kabulüne başlaması bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA