Diş ağrısını 5 dakikada geçiriyor! Doktora gitmeden doğal yolla ağrılar bitecek

Diş ağrısı günlük yaşamı etkileyebilecek çok acı verici bir semptomdur. Bir dişin ağrıdığı ilk birkaç günde, insanlar doğrudan doktora gitmezler, bunun yerine evde diş tedavilerine bakarlar ve diş ağrısını evde dindirip gideremeyeceklerini bilmek isterler. Ani diş ağrınızı bu basit yöntemlerle dindirebilirsiniz. İşte detaylar...

Diş ağrısını 5 dakikada geçiriyor! Doktora gitmeden doğal yolla ağrılar bitecek

Diş ağrısı için kullanılan yöntemler genellikle bitkisel ilaçlardır. Çeşitli şifalı bitkiler ve doğal yollar diş ağrısının tedavisinde yardımcı olabilir. Ancak bu yöntemler diş ağrısını kalıcı olarak iyileştiremez ancak geçici bir rahatlama veya rahatlama sağlayabilir. Eğer sürekli diş ağrısı çekiyorsanız aşağıda sıraladığımız yöntemleri kullanarak ağrınızı geçici olarak hafifletebilirsiniz. Detaylar haberimizde...

su

DİŞ AĞRISINA KESİN ÇÖZÜM VE BİTKİSEL YÖNTEMLER

Diş ağrısı birçok insanı rahatsız eden ve dayanılmaz ağrılara neden olan bir hastalıktır. Bu durum kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir durumdur. Birçok kişi ağrıyı nasıl dindirebileceğini ve ne yapması gerektiğini düşünüyor. İşte diş ağrınıza en iyi çözümler.

KARANFİL

İçeriğindeki bileşenler nedeniyle karanfil, çürük ağrılarının hafifletilmesinde önemli bir yardımcı olabilir. Karanfili dişlerinize uygulamak için karanfil yağı kullanmanız gerekir.Bir bitki uzmanından alacağınız karanfil yağını pamuğa sürüp 15 dakika bekleterek ağrıyı hafifletebilirsiniz. Tüm rahatsızlık ortadan kalkana kadar işlemi tekrarlayın.

DİŞ FIRÇALAMA

Diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun ilk cevaplarından biri dişlerinizi sürekli fırçalamaktır. Yiyecek diş ağrısına neden olan bir boşluğa sıkıştığında şiddetli ağrıya neden olabilir. Bu durumlarda dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir.

TUZ

Tuz antiseptiktir ve diş enfeksiyonu riskini azaltabilir. Tuz kullanımı, enfeksiyonun neden olduğu diş ağrısının rahatsızlığını hafifletebilir. Acıyı hafifletmenin iyi bir yolu, bir kaşık dolusu tuzu buza ekleyip karıştırmaktır. Elde edilen karışımı günde üç kez gargara yapmak için ılık su kullanılmalıdır.

BUZ UYGULAMASI

Lokal uyuşukluk, insanlarda sürekli buz kullanılmasından kaynaklanır. Anestezi altında kaldıktan sonra buz kullanılarak kritik ameliyatlar yapılabilmektedir. Diş ağrısına ne iyi gelir sorusuna cevap vermek gerekirse, ağrının olduğu bölgeye dokunmadan, uzaktan uygulanarak buz uygulanmalıdır. Buzu bir bezle örtmek gerekir. Ağrının ve uyuşukluğun geçmesi zaman alır.

ÇÖREK OTU

Diş ağrısını hafifletmenin en etkili yollarından biri çörek otudur. 2 yemek kaşığı sirkeye 1 çay kaşığı çörekotu ekleyip kaynatın. Soğumasını bekleyip gargara yaparsanız ağrı hemen geçecektir. Tadını beğenmeseniz bile bu oldukça etkili bir yöntemdir.

SARIMSAK

Sarımsak doğal bir antibiyotik olarak kabul edilmiştir ve diş ağrısına iyi gelmesinin nedenlerinden biri de budur. Ağrıyan bölgeye 4 diş sarımsak ve bir tutam tuz sürün. Ağzınızı yaklaşık 30 dakika boyunca ılık suyla çalkalamanız tavsiye edilir. ' Ağzınızda bir miktar sarımsak kokusu olsa da ağrı azalacaktır.

BUĞDAY ÇİMİ SUYU

Buğday çimi suyu gibi doğal antibiyotikler diş ağrısını hafifletmek için kullanılır. Ağzınızda rahatsızlığa neden olan bakterileri en kısa sürede yok ederler. ' Ayrıca diş ve diş eti enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar. Hızlı bir şekilde bulmak zor olsa da, diş ağrınız olduğunda evde bulunması takdir edilir.

ZERDEÇAL

Zerdeçalda doğal antiinflamatuar özellikler mevcuttur. Zerdeçal kullanımı diş iltihabını önemli ölçüde hafifletebilir. Özellikle özel ortamlarda sıklıkla karşılaşılan ve diş ağrısını dindirmek isteyenler için popüler bir çözüm haline gelmiştir. Zerdeçal tozunu etkilenen bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletin. Durulama sonrasında ağrının hafifletilmesi için ılık su kullanılmalıdır.

MAYDANOZ

Koyu yeşil rengi sağlığın göstergesi olan maydanoz, diş ağrılarının giderilmesinde oldukça etkilidir. Bir demet maydanozun suyunu çıkarın ve bu suyla gargara yapın. Meyve sıkacağı kullanarak 1 demet maydanozdan 1 bardak maydanoz suyu elde edeceksiniz. Bu su ağrılara iyi gelir.

SUSAM YAĞI

Susam yağı sürekli ağız kokusu çeken kişilerin çok iyi bildiği bir üründür. Susam yağı aynı zamanda ağız kokusundan kurtulmada da etkilidir ve tavsiye edilir. Susam yağını ağzınızda gargara yapmak diş ağrısını hafifletmenin etkili bir yoludur.

PAPATYA ÇAYI

Papatyanın insan vücudunun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır. Bu nedenle diş ağrısını azaltmada önemli bir araçtır. Papatya çayı iyi demlendiğinde ılık hale gelecektir. Sıcak gargara yaparak diş ağrısını hafifletebilirsiniz.

SİRKELİ SU

Sirke ve tuzun enfeksiyonları yok etme özelliği diş ağrılarında da tercih edilmektedir. 1 yemek kaşığı sirkeye tuz ilave edilerek gerekli karışım hazırlanır. Şiddetli diş ağrısı çeken kişiler bu karışımla gargara yaptıklarında ağrıları hafifler. Bu karışım aynı zamanda diş enfeksiyonlarını temizlemek için temizlik maddesi olarak da kullanılabilir.

VANİLYA ÖZÜ

Diş ağrısını hafifletmek için vanilya özünü de kullanabilirsiniz. Narkotik etkileri nedeniyle özellikle tercih edilmektedir. Ağrıyan dişe uygulamak ağrıyı dindirecektir. Aynı zamanda sakinleştirici bir etkiye de sahiptir. Etkili sonuçlar için günde birkaç kez kullanılması tavsiye edilir.

BİBER VE TUZ KARIŞIMI

Antibakteriyel ve analjezik etkileri vardır. Bu ikisini eşit miktarda karıştırın. Macun benzeri bir kıvam elde etmek için az miktarda su ekleyin. Daha sonra ağrıyan dişe uygulayın. Bu karışım sayesinde bakterileri öldürür ve ağrıyı dindirir.

AYRICA;

Ağzınızı ve dişlerinizi sağlıklı tutmak ve diş ağrılarını önlemek için dişlerinizi daha sık fırçalayın.

Dişiniz ağrıdığında sert yiyecekler (elma, fındık vb.) yememeye dikkat edin.

Bazı insanlar diş ağrılarını önlemek için gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra değil, önce uygulamanızı önerir.

Diş ağrısını tedavi etmek için değil önlemek için her gün diş ipi kullanın. Daha sonra ağzınızı klorheksidin içeren bir gargarayla çalkalayın. Zencefil diş ağrınızı iyileştirmez ama ağrıyı dindirebilir, o yüzden deneyin. Birkaç saatte bir bir fincan zencefil çayı içmek yardımcı olabilir.

İsteseniz de istemeseniz de dişçiye gidin. Gidilecek en iyi yer dişçidir. Bir pamuk topunu zeytinyağına batırın ve ağrıyan dişin üzerine yerleştirin. Bir teoriye göre diş ağrısını hafifletici etkisi olduğu söylenmektedir.

Suda çözünen aspirini gargara olarak kullanın ve ağrılı diş bölgesini iyice durulayın. Diş ağrısı dayanılmazsa aspirin yutun.

Sağlığınıza zararlı olduğundan ve diş ağrısına neden olabileceğinden çok fazla şeker yemeyin.

Süt veya soğuk su için.

NOT: Bu yöntemlerden bazılarını deneyin. Eğer etkisiz kalıyorlarsa en iyi çözüm doktora başvurmaktır.