Demir eksikliğiniz olup olmadığını tek bir yüzükle anlayın! Deneyenler şaşıp kalıyor

Sosyal medya platformlarında altın yüzükle demir eksikliğini kontrol eden bir akımın fitilini ateşledi.Sosyal medyada görülen bir trend, elden ele dolaşırken paylaşılan videolarda altın yüzüğü alnına süren kadının alnında gri leke olurken, erkeğin cildinde ise hiçbir lekenin bulunmadığı görülüyordu.

Demir eksikliğiniz olup olmadığını tek bir yüzükle anlayın! Deneyenler şaşıp kalıyor

Son dönemde sosyal medyada hızla yayılan "Altın Yüzük Testi" birçok kullanıcılar tarafından büyük lgi gördü. Bildirildiğine göre demir eksikliği olan bir kişi alnına altın takılar sürdüğünde ve bölgede koyu lekeler görüldüğünde kendisine 'demir eksikliği' tanısı konuluyor. Kullanıcılar, altın yüzüğü uygulamanın demir eksikliği varsa ciltlerinin koyulaşmasına neden olduğunu, aksi takdirde herhangi bir değişiklik olmadığını söylediler.

Altın yüzükle demir eksikliği tespit edilebilir mi?

Altın yüzükle demir eksikliği tespit edilebilir mi

ABD'den TikTok trendlerine ilişkin bir açıklama yayımlandı. ABD'li bir ticaret grubu olan Jewellers of America'ya göre,

"Ciltte altın lekelerinin en yaygın nedeni cilde uygulanan kozmetiklerdir ve 'siyah dermografizm' olarak bilinir. Aslında kelimenin tam anlamıyla da 'ciltte siyah yazı' denilebilir. Kozmetiklerin onlarla temas eden mücevher metallerinden daha agresif bileşikler içermesi halinde bunun oluşabileceği anlamına gelir. Bu bileşiklerde en yaygın olarak bilinen çinko oksit, titanyum dioksit, demir oksit ve kalamindir. Kullandığımız kremler, losyonlar, güneş kremleri, allıklar veya fondötenler bu maddeleri içeriyorsa altının koyu lekeler bırakması tamamen normaldir. Bunun nedeni altının, dermografik olgunun meydana geldiği en yaygın mücevher parçalarından biri olmasıdır. Veya cildin alerjik reaksiyonu olabilir."