Deliksiz bir uyku için 7 küçük tüyo! Sabahına full enerjik uyanacaksınız

Eğer sabahları yorgun uyanıyorsanız bu yöntemleri mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Deliksiz bir uyku için 7 küçük tüyo! Sabahına full enerjik uyanacaksınız

Sabahları enerjik ve uykunuzu almış şekilde uyanmak için 7 basit adım var! Bunları uygulayan tüm gün enerji dolu olur! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SABAHLARI YORGUN UYANMAMAK İÇİN YÖNTEMLER

Uyku hijyeni iyi bir uyku uyumak için önemlidir. Uyku programı oluşturarak uykunuzun kalitesini artırarak dinlendirici bir uyku uyuyabilirsiniz. Her gece uykudan önce aynı saatte yatıp kalkarak biyolojik saatinizi düzenleyebilir ve uyku alışkanlığınızı oturtabilirsiniz. Vücut bu alışkanlıklara adapte olduktan sonra uykunuzun kalitesi artar ve uyanık kaldığınız süre boyunca enerjik olursunuz. Uyumadan önce banyo yaparak, meditasyon yaparak ya da kitap okuyarak uyku planı oluşturabilirsiniz. Kaliteli bir uyku uyumak için uyku ortamı önemlidir. Örneğin rahat bir yatak seçmek uyku kalitenizi artıracaktır. Stres uyku kalitesini artırır. 

rahat bir uyku için öneriler

Uykuya dalma güçlüğü, uyku sırasında uyanıklık yaşanması ya da uykunun yüzeysel olması stresin uyku üstündeki etkilerinden bazılarıdır. Zihninizi sakinleştirmek için nefes alma egzersizleri, stresi azaltmak, meditasyon, gevşeme teknikleri gibi metodlara başvurabilirsiniz. Uyumadan önce kitap okuyarak, hafif bir müzik dinleyerek ya da sıcak bir duş alarak zihninizi rahatlatabilirsiniz. Melatonin uyku düzenlemesini sağlayan doğal bir hormon olarak bilinir ve bu hormon vücuttaki uyku uyanıklık döngüsünü düzenlemeye yarar. Bazı insanlar düşük melatonin seviyesinde düzensiz uyku yaşayabilir. Bu durumda melatonin takviyesi alarak daha rahat bir uyku uyuyabilirsiniz. Melatonin dengelendiği zaman uyku kaliteniz iyileşir, uyku süreniz uzar, uyanıklık sürenizde daha enerjik hissedersiniz. Melatonin takviyesi almadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.