D vitamini depolarını dolduruyor! Unutkanlık, yorgunluk tarihe karışacak

D vitamininin eksikliğinin bir çok hastalığın habercisi olabileceğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Biman Chabou, önemli açıklamalarda bulundu.

D vitamini depolarını dolduruyor! Unutkanlık, yorgunluk tarihe karışacak

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ OLANLA BUNLARA DİKKAT!

İnsanların sağlıklı bir hayat yaşamasının ardında yatan temel sebeplerden biri de besinlerde bulunan vitaminlerdir. Vücuda her vitaminin bir faydası vardır ama en çok ta D vitamini eksikliği bağışıklığın düşmesine neden oluyor. Vücudun D vitamini yönümden eksik olması durumunda bir çk hastalık belirtisi de baş gösteriyor. Konu ile ilgili olarak dikkat çeken ifadelerdebulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Biman Chabou, D vitamininin yeteri kadar alınmaması durumunda birçok sağlık sorununun ortaya çıkabileceğini de belirtti. işte araştırmamızın tamamı...

vitamin

İnsan sağlığı açısından vitaminlerin vazgeçilmez olduğunu ifade eden Chabou, "D vitamini bunların başında geliyor. İnsan vücudunda birçok düzenleyici ve fonksiyonel görevleri olan D vitamini, vücutta üretilemeyen ve gıdalarla alınması gereken en önemli vitamindir. D vitamini eksikliğinin başta kas ve sinir hastalıkları, baş ağrıları ve migren atakları olmak üzere pek çok nörolojik hastalık ile ilişkisi olabilir" dedi.

AMAN BUNLARA DİKKAT!

D vitamini eksikliğinin baş ağrısına da sebep olabileceğini ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Biman Chabou, D vitamini ile ilgili olarak önemli bilgiler verdi. Dr. Chabou, “D vitamini sağlıklı kemik gelişiminde etkili olduğu kadar birçok kanser tipi, kalp ve damar hastalıkları, bağışıklık sistemi bozukluğu, enfeksiyon ve nörolojik hastalıkların önlenmesinde de etkilidir. D vitamini eksikliğinde baş ve kemik ağrısı, yorgunluk gibi belirtilerin görülmesi durumunda hemen bir uzmanla görüşülmesi gerektiğini belirten Chabau saç dökülmesi, uykusuzluk, aşırı terleme, sürekli üşüme, kilo vermekte zorluk gibi belirtilere sık rastlanır. D vitamini eksikliği gibi fazlalığının da yan etkileri olabileceğinin altını da çizdi.

D vitamini eksikliğine yol açan sebepler ile ilgili de bilgiler veren Dr. Chabou sözlerine şöyle devam etti:

“Mevsimler, günün saatleri, ciltteki pigmentasyon, yaş, obezite ve D vitamini içeriği düşük vejeteryan diyetler D vitamini eksikliği sebeplerindendir. D vitamini eksikliği metabolizma bozukluklarına bağlı görünmesiyle beraber en çok besinlerden yetersiz alınması, yetersiz güneş ışığı ve mide ve bağırsak problemleri olanlarda görülür’ dedi.