Covid-19 aşısı o hastalığı mı tetikledi! Vaka sayısı her gün artıyor: Hastaneler doldu taştı

Türkiye'de uyuz vakalarının sayısı son dört yılda yüzde 40 arttı. Kızarık ve kaşıntılı cilt ile karakterize olan uyuz, tedavi edilmediği süreçte kişiden kişiye yayılır. Hastaneye yatırılan 40 hastadan 4'üne uyuz teşhisi konulduğu yönünde uzmanlardan ardı ardına uyarılar gelirken, Prof. Dr. Serhat Fındık'tan ezber bozan açıklama geldi.

Covid-19 aşısı o hastalığı mı tetikledi! Vaka sayısı her gün artıyor: Hastaneler doldu taştı

Prof. Dr. Serhat Fındık, Türkiye'de uyuz vakalarının sayısı son dört yılda yüzde 40 arttığını söyledi. Fındık, uyuz tanısı konulan hastaların gerçekte uyuz olmadığını ancak Kovid aşısının yan etkisi olarak hastalıkla karşı karşıya kaldıklarını aktardı. Son günlerde artış gösteren uyuz vakaları hala endişe konusu olurken, Prof. Dr. Fındık dikkat çeken bir yorumda bulundu

Türkiye'de uyuz vakalarının sayısı son dört yılda yüzde 40 arttı

Prof. Dr. Serhat Fındık, uyuz belirtileriyle hastaneye gelen hastalara yönelik yanlış teşhis konulduğunu söylerken,

“Pandemi sonrası dönemlere baktığımızda astım atakları artıyor, alerji atakları da artıyor, özellikle uyuz tanısı almış ama aslında uyuz tanısı konmamış birçok hastanın uyuz tedavisi yaptığını ve aslında uyuz tedavisi yapmadığını görüyorum. Kurs sonuç getirmedi. Evet, vakalar uyuz belirtilerine benziyor ama bu vakalar uyuz değil. Hastalarda uyuz, kaşıntı ve lezyon belirtileri görülür. Ama yanılıyorlardı. Uyuz çok fazla bulaşıcı bir hastalıktır, herhangi bir temas ile hemen bulaşabilir. Bu yüzden hastaya evde bu semptomları yaşayan başka biri var mı diye sordum ve hayır cevabını aldım. Eğer uyuz ise diğer aile bireylerine de yayılacaktır. Sebebin muhtemelen pandemi sırasında kullanılan Kovid aşılarının yan etkilerinden kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.