Corona Virüsü Aşısı Bulundu mu? İki Ülkeden Umutlandıran Açıklama Geldi

İki ülkeden korona virüsünün aşısı hakkında son dakika açıklamaları geldi. Peki Korona virüsü aşısı bulundu mu? Virüse çare bulundu mu? Korona virüsü aşısı ne zaman çıkacak? İşte İsrail ve İran 'dan yapılan son dakika açıklamaları.

Corona Virüsü Aşısı Bulundu mu? İki Ülkeden Umutlandıran Açıklama Geldi

İran ve İsrail 'den son dakika haberi.

Önceki gün İran 'da bugün ise İsrail 'de gündeme flaş bir haber geldi. Art arda yapılan açıklamalarda korona virüsünün aşısının bulunduğuna yer verildi. 

İRAN SAĞLIK BAKANLIĞI 'NDAN AÇIKLAMA

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, koronavirüsüne karşı ürettikleri ilaçtan tedavilerde olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, koronavirüsüne yakalanan hastalar için kullanılan ve bağışıklık sistemini güçlendiren Actemra ilacının bazı şehirlerde hastaları iyileştirdiğini söyleyerek, “İlaç 24 saat içerisinde etkisini gösterdi. Ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken” dedi.

Tamamen yerli imkanlarla ilacın üretildiğini kaydeden İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, ilacın piyasaya girmesinin 3 haftayı bulabileceğini belirtti.

İran’da artan koronavirüsü nedeniyle şuana kadar ülke genelinde görülen vaka sayısı 9 bin olurken 354 kişi hayatını kaybetti.

İSRAİL: ÖNEMLİ MESAFE KAYDETTİK

Haaretz gazetesi, İsrail'deki bir araştırma merkezinin yeni tip koronavirüse karşı aşı geliştirdiğini "birkaç gün" içinde kamuoyuna duyuracağını iddia etti.  Söz konusu haberde, Ness Ziona kentindeki İsrail Biyolojik Araştırmalar Enstitüsündeki araştırmacıların Kovid-19’a karşı aşı geliştirmek için çalışmalara son sürat devam ettiğini bildirdi.

İsrail Sağlık Bakanlığından isimleri açıklanmayan yetkililere dayandırılan haberde, uzmanların virüsün biyolojik mekanizmasını anlamada “önemli bir mesafe” katettiği ve Kovid-19’a karşı bir aşı geliştirdiklerini “birkaç gün” içinde kamuoyuna duyuracağı ileri sürüldü.

Söz konusu aşının bir dizi deney ve testten geçtikten sonra kullanıma hazır olabileceği, bu durumun da aylarca sürebileceği iddialarına yer verildi.

İsrail 'deki vaka sayısı 97.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA