Cinsel İçerikli Film İzleyenlere Kötü Haber!

Avustralya'da yapılan araştırmada cinsel içerikli film izleyen gençlerin iletişim kurma kabiliyetlerini zaman içerisinde kaybettiklerini, diğer yandan moda ve kozmetik sektöründeki 'sadece güzel insanlar ilişkiye girebilir' önermesi nedeniyle insanların eşlerinin yanında dahi rahatsızlık duyduğu belirtildi.

Cinsel İçerikli Film İzleyenlere Kötü Haber!

Bilim insanı Hellyer'e göre hali yayılan sorunların en büyüğü sanal alem. Gençlerin yüz yüze iletişimdeki kabiliyetlerinin geçmiş yıllara nazaran büyük oranda azaldığını belirten Seksolog Jacqueline Hellyer, bunda cinsel içerikli filmlere erişimin kolaylaşmasının da büyük etki sağladığını belirtti. Sidney'de yaşayan terapist Susan Tuckwell ise cinsel içerikli film ve materyallerin insanların tahrik olma yöntemini değiştirdiğine dikkat çekerek, "İnsanlar telefonlarıyla yazışırken içleri biraz gıcıklanıyor. Ancak işler yüz yüze görüşmeye gelince bir anda anksiyete seviyesi yükseliyor." ifadelerini kullandı.

Avustralyalı bilim insanlarının araştırmalarına göre Avustralyalı gençler ebeveynlerine nazaran yarı yarıya daha az cinsel ilişkiye giriyor. 18-24 yaş arası gençlerin neredeyse yarısı (%40) hayatında hiç cinsel deneyim yaşamamışken, yüzde 15'inin ise ayda 1 kez cinsel ilişkiye girdiği belirtildi. 40-49 yaş aralığındaki kişilerin ise %30'u ayda bir kez cinsel ilişkiye giriyor.