Cildini seven bunu uygulasın! Kış boyu yumuşak ve pürüzsüz kalacak

Kışın en sık görülen cilt sorunları hemen hemen herkesin ortak derdidir. Belki de sert havalar cildinizi kurutuyor ve kırışıklıklara neden oluyor. Soğuk havalardan dolayı bu tür cilt sorunları sık görülebildiği için önleyici tedbir olarak nemlendirici kullanabilirsiniz. Fakat, bu cilt sorunları sadece nemlendirici kullanılarak çözülmeyebilir. Bu sefer kış aylarında cilt bakımında akılda tutulması gereken 5 detayı tanıtacağız..

Cildini seven bunu uygulasın! Kış boyu yumuşak ve pürüzsüz kalacak

"Nemlendiricinizi dikkatli seçin"

Hemen hemen her cilt bakımı makalesi, mevsim ne olursa olsun cildinize düzenli bir şekilde nemlendirici kullanmanız gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak bu yazıda üzerinde durmak istediğimiz konu mevsimine göre nemlendirici seçmenizdr. Bu nedenle yazın hafif su bazlı nemlendirici kullanın, ancak kışın cildinizin "nemini" korumak için biraz daha güçlü bir nemlendirici kullanmak daha iyidir. Haftada bir veya iki kez cildinize uygulanan nemlendirici maske de cildinizi etkili bir şekilde koruyabilir.

"Peeling ve maskeleri düzenli olarak uygulayın"

Özellikle çok kuru havalarda hem yüzünüz hem de vücudunuz için nemlendirici peeling kullanabilirsiniz. Bu, cilt yüzeyinde biriken ölü hücrelerin ve kuruluğun giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca haftada en az bir kez tam vücut maskesi yapmalısınız. Yüzünüz için sıvı veya kağıt maske de seçebilirsiniz. Bu, cildinize daha canlı, parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandıracaktır.

cilt bakımında akılda tutulması gereken 5 detay

"Cildinizi içten besleyin"

Cildinize sadece dışarıdan değil içeriden de bakım yapın. Cildinize içeriden iyi bakım yaparsanız dışarıdan gelen parlaklık da güzel bir şekilde yansıtılacaktır. Özellikle mevsim meyve ve sebzeleri tüketebilir, yoğurt, yumurta, yulaf ezmesi ve baklagilleri de her gün düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu besinler cildin nem dengesinin korunmasına yardımcı olmaktadır.

"Güneş kremini unutmayın"

Sadece yazın değil kışın da cildinizi zararlı güneş ışınlarından koruyun. Koruma faktörü yüksek bir güneş koruyucuyu hem yaz hem de kış aylarında düzenli olarak kullanarak, cildinizdeki koyu lekelerin ve hasarların önüne geçebilirsiniz. Bu, cildinizde erken kırışıklıkların oluşmasını önleyebilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

cilt bakımında akılda tutulması gereken 5 detay

"Ellerinize, ayaklarınıza ve dudaklarınıza bakım yapmak önemlidir"

Ani sıcak ve soğuktan cildinizi korumak çok önemlidir. Mesela; çok sıcak suyla duş almaktan veya cildinizi aşırı rüzgara maruz bırakmaktan kaçının. Soğuktan kuruyan ve çatlayan el, ayak ve dudaklar için cilt bakım rutininize ekleyin.