Cildi ışıl ışıl, saçları yumuşacık yapıyor! Bu otun bir tek ölüme çaresi yok

Bitki, isminin yanı sıra faydaları nedeniyle de dikkatleri üzerine çekerken, cilt ve cilt hastalıklarına olan etkileri nedeniyle de dikkat çekiyor. İşte sarısabır bitkisinin faydaları...

Cildi ışıl ışıl, saçları yumuşacık yapıyor! Bu otun bir tek ölüme çaresi yok

Aloe veranın kökeni Afrika'dır ve "ölümsüzlük bitkisi" ve "şifalı bitki" olarak da bilinir. Aloe (Sabır) ya sapsızdır ya da 10 ila 30 cm uzunluğunda olabilir. Alt yapraklar kesilirse zamanla bir sap ortaya çıkacaktır. Peki ölümsüzlük bitkisi nerede yetişiyor ve nasıl bir etki yaratıyor? İşte yanıtı..

Sarısabır, Afrika kökenli Asphodelaceae familyasının Aloe cinsine ait bitkilerin ortak adı olarak tanımlanmaktadır. Bu bitkinin yapraklarından elde edilen jelin tıbbi özellikleri vardır. Jel oksijene maruz kaldığında oksitlenir ve yaklaşık olarak 5 saat sonra iyileştirici özellikleri kaybolur.

Aloe vera sarı sabır bitkisi faydaları

Çin, Hindistan, Orta ve Güney Amerika'nın yanı sıra Meksika ve İspanya'da yetişen sarısabır bitkisi, 2 veya 3 kez sarı renkte çiçek açar. Agav (sabır) ile karıştırılmamalıdır.

Zambak familyasının bir üyesi olan ve anavatanı Afrika kıtası olan sarısabır bitkisi, ülkemizin sıcak güneybatı ve güney bölgelerinde yabani olarak yetişmekte ve süs bitkisi olarak birçok yerde yetiştirilmektedir.

SARI SABIRIN FAYDALARI

Aloe vera sarı sabır bitkisi faydaları

Aloe veranın yara tedavisinde kullanımı oldukça popülerdir. Özellikle iltihaplı cilt rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Aloe vera özellikle cilde olan faydalarıyla bilinmektedir. Cilde yumuşaklık ve nem sağlar ve pH seviyelerini düzenler. Cildin genç ve parlak kalmasını sağlar. Bu cilt hastalıklarıyla mücadelede en etkili ilaçtır. Özellikle uçuk, mantar gibi sorunları çok kısa sürede tedavi eder ve sedef hastalığının tedavisinde de kullanılır. (Derideki mantarların yanı sıra bağırsak mantarlarının tedavisinde de etkilidir.)

Vitiligoya da iyi gelir. Aloe vera cildin gözeneklerini temizleyerek cildi toksinlerden arındırır.