Çiğ yemek yerine pişirip tüketen kansere kalkan oluşturuyor! Ocağı görür görmez likopen üretiyor

İçerisindeki eşsiz sağlıklı sebzelerle kış boyu size kalkan olacak o çorbanın tarifi ünlü diyetisyenden geldi! İşte her derde deva olacak sebze çorbası tarifi...

Çiğ yemek yerine pişirip tüketen kansere kalkan oluşturuyor! Ocağı görür görmez likopen üretiyor

Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve kanser ile kalp hastalıklarına karşı korunmak için diyetisyen İrem Tufan'dan gelen eşsiz bir öneri var! Uzun süre pişirildiğinde besin değerini kaybeden sebzeler arasında bulunan ıspanak ve brokoli gibi sebzelerin aksine, Tufan, domatesin içerdiği güçlü antioksidan likopenin piştikçe daha faydalı hale geldiğini vurguluyor.

Likopen, kanser ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı etkili bir koruyucu olarak biliniyor. Bu güçlü antioksidanın özellikle domates içinde yüksek miktarlarda bulunması, sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Likopenin yağda eriyen bir bileşik olması, zeytinyağı ile birleştiğinde emilimini artırarak vücuda daha etkili bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

İrem Tufan'ın verdiği bilgiler arasında en dikkat çekici olan noktalardan biri, likopenin ne kadar fazla ısıya maruz kalırsa etkisinin o kadar artması. Bu nedenle, pişmiş domatesin taze domatesten daha fazla likopen içerdiğini belirtiyor. Likopen açısından zengin diğer besinler arasında ise ev yapımı domates sosu, domates çorbası, salça ve kırmızı pişmiş biber bulunuyor.

Ancak İrem Tufan'ın önerisi sadece bilgi ile sınırlı kalmıyor. Tufan, bu güçlü antioksidanı içeren özel bir çorba tarifi de paylaşıyor. İşte, kanser ve kalp hastalıklarına karşı savaşan bu sağlıklı çorbanın tarifi:

sebze çorbası tarifi

Malzemeler:

2 adet domates

1 adet havuç

2 adet kırmızı kapya biber

1 adet soğan

4-5 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Baharatlar

Yapılışı:

Malzemeleri fırında 200 derecede 25 dakika pişirin.

Ardından biraz su ekleyerek blenderdan geçirin.

Tencerede kavurduğunuz zeytinyağı ve salçanın üzerine ekleyin.

İhtiyaç dahilinde biraz su ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişirin.

Bu eşsiz çorba tarifi, domatesin, biberin, havucun, soğanın, sarımsağın ve zeytinyağının birleşimiyle besin değerini kat kat artırarak özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmanın lezzetli bir yolunu sunuyor.