Cep telefonunun inanılmaz zararı ortaya çıktı! Hepsini duydunuz, bunu hiç duymadınız

Cep telefonu kullananlara kötü haber geldi. Mavi ışığın yalnızca gözlere değil cilt üzerinde ki zararları da belli oldu. İşte cep telefonunu elinden düşürmeyenler yandı...

Cep telefonunun inanılmaz zararı ortaya çıktı! Hepsini duydunuz, bunu hiç duymadınız

Son araştırmalar üzerine teknolojik cihazlardan yayınlanan mavi ışığın hücrelere olan zararları açıklandı. Yüzümüzdeki kırışıklıklara neden olduğu belirtilirken uzmanlardan açıklama geldi. Mavi ışığın vücudumuzun bazı hücrelerini olumsuz etkileri yayınlandı.

MAVİ IŞIĞIN ZARARLARI

Ekranlardan yayılan mavi ışık güneşte maruz kalma miktarıyla beraber karşılaştırıldığında daha küçük kalmaktadır. uzun vadeli etkileri konusunda endişeler oluşurken ekran başında fazla zaman geçirildiğinde ve ekranların göze çok yakın olmasıyla meydana gelmektedir. Gözlerimiz mavi ışığı engelleme konusunda iyi olmadığından görünür olan mavi ışığın ise neredeyse hepsi gözün ön kısmına etki eder.

mavi ışık
Katarakta, göz kanserine ve gözün beyaz bölümüne şeffaf tabakanın büyümesine neden olurken Ulusal Göz Enstitüsü'nün yaptığı bir görme araştırmasına göre çocuklar, yetişkinlere göre daha fazla risk altında çünkü onların gözleri dijital cihazlardan yansıyan mavi ışık daha fazla emilmektedir.

Göz yorgunluğuna katkıda bulunurken az göz kırpma eğilimi gerçekleşir. Göz yorgunluğunun diğer belirtileri ise baş ağırısı, bulanık görme ve boyunlarda ağrılar oluşur.