Buzluğa atılan yiyeceklerdeki büyük tehlike! Meğer tüm değerini kaybediyormuş

Bazı besinleri, daha uzun süreli muhafaza edebilmek için buzdolabında saklarız ancak buzdolabı, her zaman iyi bir fikir olmayabilir. Özellikle domates ve soğan gibi besinler, düşük sıcaklıklardan olumsuz etkilenebilir.

Buzluğa atılan yiyeceklerdeki büyük tehlike! Meğer tüm değerini kaybediyormuş

Soğutucu, birçok kişi için gıdaları uzun süre taze tutma anahtarı olarak kabul edilse de, bazı besinler bu düşük sıcaklık ortamından olumsuz etkilenebilir. Besin değerleri kaybolabilir ve lezzetleri bozulabilir. İşte buzdolabında saklanmaması gereken bazı gıdalar:

Domatesler, soğuk hava etkisiyle yapılarını kaybedebilir ve lezzetlerini kaybetme riski taşırlar. Bu nedenle, domatesler oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Soğanlar, serin ve kuru bir ortamda daha uzun süre taze kalır. Buzdolabındaki nem, soğanların çürümesine yol açabilir.

Sarımsak da soğanlar gibi serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Soğutucudaki nem, sarımsağın çürümesine neden olabilir.

Patatesler, soğuk hava sebebiyle nişastayı şeker haline getirebilir, lezzetlerini değiştirebilir ve pişirildiğinde kızarmalarını engelleyebilir. Patatesler, serin ve kuru bir yerde korunmalıdır.

buzdolabınızda

Balkabağı ve kabak, serin ve kuru bir atmosferde daha sağlıklı kalabilir.

Bal, oda sıcaklığında korunmalıdır; zira soğuk buzdolabı dondurabilir ve kristalleşmesine sebep olabilir.

Kahve, hem çekirdekleriyle hem de öğütülmüş haliyle buzdolabında neme maruz kalabilir, bu yüzden hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Zeytinyağı, düşük sıcaklıklarda katılaşabilir, bu sebeple oda sıcaklığında depolanmalıdır.

Tatlı patates, soğuk hava tarafından lezzet kaybına uğrayabilir, bu yüzden oda sıcaklığında bulundurulmalıdır.

Muz, buzdolabında olgunlaşmayı yavaşlatabilir; olgunlaşmamış muzlar oda sıcaklığında, olgunlaşmış muzlar ise buzdolabında saklanabilir. Ancak muzun besin değerleri sadece dışarıda muhafaza edilebildiği için buzdolabına konulmamalıdır.

Ekmek, buzdolabında daha hızlı bayatlar; bu nedenle tüketmeyecekseniz dilimleyip dondurucuda saklamak daha uygun bir seçenektir.