Büyük spor salonlarına para dökmeye son! Evde yapacağınız bu hareketler haftada 5 kilo verdirecek!

Kilo vermek istiyorsanız öncelikle sporunuzu ihmal etmemeniz gerekiyor. Ancak işiyle meşgul olan ve bu anlamda da spor salonuna gidecek vakti olmayanlar evde nasıl kilo verebileceklerini araştırmaya başladılar. Sağlıklı ve hızlı kilo vermek için yaşam tarzının tamamen değişmesi gerekir. Çünkü yaşam tarzınızı egzersiz ve aynı zamanda beslenme yönünde değiştirmeniz gerekiyor. Sağlıklı beslenmek tek başına kilo verebilmek için yeterli olmayabilir. Kilo vermek için gün içerisinde aktif olmalısınız ve hareketli

Büyük spor salonlarına para dökmeye son! Evde yapacağınız bu hareketler haftada 5 kilo verdirecek!

Sağlıklı ve aynı zamanda hızlı kilo verebilmek için ne yapmalıyım?

Başta da belirttiğimiz gibi kilo vermek için yaşam tarzının mutlaka değişmesi gerekiyor. Bunu yapmak için belirli alışkanlıklar geliştirmeniz ve belirli alışkanlıkları bırakmanız gerekir. Mesela;

"Yemek alışkanlıklarınızı değiştirin"

Diyet kilo vermenin en önemli faktörlerinden biridir. Bu yüzden zayıflamak isteyen kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Zengin bir kahvaltı yapın, sağlıklı atıştırmalıklar planlayın ve hafif bir akşam yemeği yiyin. Ayrıca kilo vermek isteyenlerin atıştırmalıklardan ve abur cuburdan uzak durması gerekir.

Kilo vermek istiyorsanız her gün kaç kalori yemeniz gerektiğini hesaplayın. Ancak yediğiniz yiyeceklerin kalorilerine dikkat edin, kalori açığı verdiğinizden emin olun. Bu sayede kolaylıkla kilo verebilirsiniz.

Büyük spor salonlarına para dökmeye son! Evde yapacağınız bu hareketler haftada 5 kilo verdirecek!

Kızartmalardan ve benzeri besinlerden kaçının. Ancak hamur işi yemeye ara vermeniz gerekebilir. Hiç şüphe yok ki şeker alımınızı azaltmanız gerekiyor. Bu, paketlenmiş gıdalardan kaçınmak anlamına gelir. Eğer tatlıya karşı güçlü bir isteğiniz varsa doğal şekere yönelmelisiniz. Yaz yaklaşırken karpuz, kavun ve çilek gibi tatlı meyveler, kilo verirken hissettiğiniz tatlı isteğini bastırmak için birebirdir.

"Uyku düzenini ayarlayın"

Düzenli uyku vücudun iyileşmesine yardımcı olur. Bu yüzden uykunuzun kalitesini artıracak alışkanlıklar geliştirmeniz gerekiyor. Ancak burada önemli detay uyku miktarıdır. Bir kişinin günde en az 7 saat uyuması gerekir. Bu nedenle gece çok geç saatlere kadar uyanık kalmak sağlığa oldukça zararlıdır. Düzenli uyuduğunuz takdirde bazal metabolizmanız da artacaktır. Bu siz uyurken yağ yakmaya başlayacaktır. Bu yüzden uyku ritminizi ve kalitenizi iyileştirmeniz gerekiyor.

"Hareketi hayatınıza dahil edin"

Kilo vermek için tek başına sağlıklı beslenmek yeterli değildir. Kilo vermek istiyorsanız hayatınızda mutlaka egzersize ihtiyacınız var. Bu nedenle mümkün olduğunca proaktif olmanızı öneririz. Binada asansör varsa kesinlikle kullanmayınız. Toplu taşıma kullanıyorsanız lütfen gideceğiniz yerden önce bir durakta ininiz. Veya erken çıkın. Yakındaki yerleri ziyaret etmek istiyorsanız yürüyün veya bisiklete binin. Bütün bunlar hayatınızdaki hareketi artırır. Ayrıca çocuklarınızla birlikte yaptığınız fiziksel aktiviteyi artırın.

"Su içmeyi unutmayın"

İçme suyu çok önemlidir. Su içmek vücudun metabolizmasını etkiler, sindirimi düzenler ve açlığı da önemli ölçüde bastırır. Yemek yedikten hemen sonra acıkıyorsanız su için. Bunun nedeni, yediğimiz gıdanın sıvı bileşeninin ilk sindirilen bileşen olmasıdır. Sindirilen sıvı bileşenler kendinizi aç hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle öncelikle açlığınızı bastırmak için su için. Ayrıca günlük içmeniz gereken su miktarı da vücut yapınıza bağlıdır. Bu bir dikkat düzeyidir. Kilo verme sırasında düzenli ve doğru su içmek çok faydalıdır.