Bunu sürekli yapanlar egzamadan kurtulamıyor! Meğer kendimize eziyet ediyormuşuz

Kış aylarının gelmesiyle beraber cilt kurulukları artış gösterirken seboreik egzema riskini artırdığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Topçu, herkesin yaptığı o hatayı açıkladı. Meğerse o sebepten dolayı egzama oluşuyormuş.

Bunu sürekli yapanlar egzamadan kurtulamıyor! Meğer kendimize eziyet ediyormuşuz

Seboreik egzema genellikle soğuk hava şartlarının etkisiyle beraber kış aylarında belirginleşirken soğuk, kuru hava cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden oluşurken hastalıklar hakkında bilgilendirme yapan Dr. Elif Topçu, yüz, kulaklar, göğüs, sırt ve kasıklarda oluşan kırmızı, sarımsı, pullu lezyonlarla kendini gösteren kaşıntıya yol açar.

İÇ MEKAN ISITMALARINA DİKKAT
Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Elif Topçu, özellikle kış aylarında cildin kurumasını artırabilecek iç mekan ısıtmaları ve uzun süre sıcak suyla banyolar semptomlar artış yaşanıyor. Cildin doğal yağlarını kaybetmesine neden olurken cildin kurumasıyla tahriş olmasına kaşıntıya ve egzema belirtilerinin şiddetlenmesine yol açılır.
Kapalı mekanlarda kullanılan ısıtıma sistemleriyle beraber havanın kurumasına yol açabilir. Cildin daha çabuk kurumasına tahriş olmasıyla görülür.
egzema
CİLT KURULUĞUNA DİKKAT
Seboreik egzema ve benzeri cilt sorunlarından korunmak ve durumların hafifletilmesi için alınabilecek önlemlere değinen Elif Topçu, cildi temizlerken kurutulmamasına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Saç derisini düzenli olarak temizleyin ve uygun şampuanları kullanarak saç bakımına özen gösterin.
cilt temizliği için kimyasaldan uzak durulması gerekirken parfüm ve alkol içermeyen ürünlerin tercih edilmesi öneriliyor. Sağlıklı, dengeli beslenme önemli rol oynarken stresten uzak durulması gerektiğinin altı çizildi.