Bunu sürekli tüketen herkesi mezara götürür! Tam bir ölümsüzlük iksiri

Japon diyetisyenlerinden 100 yaşına kadar yaşamanın sırrını açıkladığı açıklamalar dikkat çekti. Dünyanın geri kalanına göre daha uzun ömürlü olan Japonların damak tadı size uymasa da diyetinizde bu besinlere daha fazla yer verilmesi gerektiği açıklandı. İşte tüm detaylar...

Bunu sürekli tüketen herkesi mezara götürür! Tam bir ölümsüzlük iksiri

Okinawa Adası'nda 100 yaşını geçen yaşlıların yoğu varlığı gözleri bu adaya ve beslenme şekilleri dikkat çekerken Japonların uzun ömürlü ve sağlıklı yaşamları dünya çapında görülür. Sağlıklı ve uzun ömürlü yaşam mutfaklardan geçerken Japonların yiyip içtiği gıdaların içeriğine bakılarak tercih edilir. Japon diyetisyen ve beslenme uzmanı Asako Miyashita, uzun yaşamın sırrını merak edenler için Japonların sık tükettiği 5 yiyeceği sıraladı...

GIDAYI İLAÇ OLARAK DÜŞÜNÜYORLAR
Japon diyetisyen ve beslenme uzmanı Asako Miyashita, CNBC için kaleme aldığı yazı üzerinde küçük yaşlarla beraber gıdayı ilaç olarak düşünmenin öğretildiği Japonya'da büyürken büyükannesinin 92 yaşına geldiği ve uzun ömrünü yiyeceklere bağlı olduğunu açıkladı. Japon Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı’nın 2022 raporuna göre bu rakamın 20 yıl önceye göre 5 kattan daha yüksek görülür.
tatlı patates
TATLI PATATES
Normal patatesle ilgisi olmazken bir tür tatlı patates sebzesi ülkemizde yeni tanınmaya başlandı. Faydaları saymakla bitmezken çocukların da sevdiği bir tat olurken annelerin yeni gözdesi oldu. Japonya'da atıştırmalık ve tatlı olarak tüketiliyor.

BALIK
Japonların geleneksel diyetiyle uygulanırken günlük öğünlerde her zaman protein deposu olurken somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar eklenir. Balıkta oluşan omega 3 yağları kan basıncını düşürürken iltihapları hafifletir.

DAIKON TURBU
Japon mutfağının gözdesi olan daıkon turpları dizilerinde ve çizgi filmlerinde evlerde yemek yapılırken sık sık rastlanır. Daikon turpları soğuk algınlığını önlemeye ve bağışıklık sistemini güçlenirir. virüs ve mikroplara karşı kalkan oluşturulurken c vitamini ihtiyacı yüzde 124'ü yer alır.
Japon beslenme diyetlerinde özellikle yosun dikkat çekerken içerisindeki demir, kalsiyum, folat ve magnezyum içermektedir. Kalp hastalığı, inme, hipertasiyon ve tip 2 diyabet riskini destekler.