Bunu bilseydik ağzımıza bile sürmezdik: En büyük zehri meğer onlar taşıyormuş

Prof. Dr. Canan Karatay, bilinçsizce tükettiğimiz birçok besinde bulunan ve "Zehirlerin Kralı" olarak adlandırılan arseniğin vücuda zararlarını ve vücuttan nasıl atılabileceğini anlatarak önemli bilgiler paylaştı. İşte ayrıntılar...

Bunu bilseydik ağzımıza bile sürmezdik: En büyük zehri meğer onlar taşıyormuş

Arseniğin sular ve topraklarda yaygın olarak bulunduğunu belirten Karatay, aynı zamanda plastik ve petrol üretiminde kullanıldığını ve bu maddelerin yanmasıyla atmosfere zehirli gazlar saldığını ifade etti. Arseniğin vücutta ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı.

ARSEİNİĞİN VÜCUTTAN ATMA YOLLARINI KARATAY SÖYLEDİ

canan karatay

Arseniğin besinlerle vücuda kolayca girebildiğini söyleyen Karatay, özellikle suyu kolayca çeken pirincin bu toksik maddeyi daha fazla içerdiğini ifade etti. Ardından arseniği vücuttan atmanın yollarını sıralayarak şu önerilerde bulundu:

Sıcak içecekleri plastik kaplarda saklamamak.

Bol su içmek, vücuttaki arsenik oranını azaltmada yardımcı olabilir.

Vitamin takviyeleri ve kristal kaya tuzu tüketmek, arsenik ve diğer ağır metallerin birikmesini önleyebilir.

Canan Karatay'ın paylaştığı bu önemli bilgilerle arseniğin vücuda olan etkilerini ve alınabilecek önlemleri öğrenmek mümkün. Sağlıklı bir yaşam için bilinçli beslenme ve çevresel faktörlere dikkat etme konularında da bilgi sahibi olmak önemlidir.