Bu yöntemle krebiniz asla yağlı olmayacak! Diyet yapanlar bu öneriye bayılacak

Krep, mutlu ve kalabalık kahvaltıların en güzel süslerinden biri. Peki yağsız krep nasıl hazırlanır? İşte cevabı...

Bu yöntemle krebiniz asla yağlı olmayacak! Diyet yapanlar bu öneriye bayılacak

Günümüzde sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek oldukça önem kazanmış durumda. Özellikle kahvaltıda tüketilen yiyeceklerin besin değerleri ve kalori oranları yakından takip ediliyor. Geleneksel kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan krep tarifleri ise genellikle yağ içeriği yüksek olup kalorisi fazla oluyordu.

Ancak son dönemde geliştirilen yeni krep tarifleri hem daha az yağ kullanarak hem de pişirme yöntemleriyle kreplerin yağ çekmesini engelleyerek daha sağlıklı bir seçenek sunuyor. Paylaşılan bu yeni tarif de tam olarak bunu başarıyor.

krep nasıl yapılır

Tarifte kullanılan malzeme miktarları dengeli bir şekilde ayarlanmış. Pişirme aşamasında ise tavanın yüksek ateşte ısıtılması ve az miktarda kullanılan sıvı yağ sayesinde kreplerin yağ çekmesi engelleniyor. Böylece hem lezzetli hem de daha hafif bir kahvaltı alternatifi elde ediliyor.Tarifimize başlamadan önce malzemelerimizi hazırlayalım. Bir kasemize 1 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı su ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyelim. Daha sonra karışımı çırpmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edelim.

Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağı da ilave edip tekrar çırpmalıyız. Krep tavamızı orta ateşte ısıtalım. Tavayı yağladıktan sonra karışımdan aldığımız kepçeyi yayacak şekilde dökelim.

Kreplerimizi her iki yüzünü de pişirene kadar tavada çevirelim. Dikkatli pişirmemiz gerekiyor, yanmaması için sürekli gözlem altında tutalım. Pişen kreplerimizi sıcak olarak servis edelim. İçine istediğiniz sebzeleri ekleyin ve afiyetle yiyin!