Bu içecekleri sakın çocuğunuza vermeyin! Bir anda hastalandırıyor

Daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için çocukların beslenmesine özellikle dikkat edilmelidir. Çocuğunuzun ilerleyen yaşlarda kronik hastalıklara yakalanmasını önlemek için çeşitli besin gruplarına dikkat etmek önemlidir. İşte detaylar...

Bu içecekleri sakın çocuğunuza vermeyin! Bir anda hastalandırıyor

Çocuğun sağlıklı büyüme ve gelişme süreci, doğru beslenme alışkanlıklarıyla desteklenmelidir. Ancak bazı besinler çocuğunuzun sağlığına zararlı olabilecek maddeler içerebilir. Uzmanlar çocukların bu içecekleri içmemesi gerektiğini ve bu içeceklerin sağlıklı beslenmeyi riske atabileceği konusunda uyarıyor. Detaylar haberimizde…

su

ÇOCUKLARINIZI UZAK TUTUN! İŞTE EN ZARARLI 7 İÇECEK! KANSER YAPIYOR...

Bazı içeceklerin içindeki maddeler kanserden kalp hastalığına kadar pek çok hastalığa neden olabiliyor. İşte kanser riski taşıyan içecekler

İçecek tüketiminin insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabilir. Bazı içeceklerde bulunan maddeler kanserden kalp hastalığına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa neden olabiliyor. Bu nedenle ne tür içecekler tükettiğinizin farkında olmanız çok önemlidir.

 Bu kapsamda sağlığa zararlı içecekleri araştırdık ve en zararlı yedi içeceği belirledik. Bu içeceklerin tüketiminden kaçınmak sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. İnsan sağlığına zararlı içecekler şunlardır:

KOLA

Beklendiği gibi kola sağlığınıza en zararlı içeceklerin başında geliyor.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'a göre kolanın üretim süreci tamamen kansere yol açıyor:

Şeker, amonyak ve sülfit bileşiklerinin yüksek sıcaklık ve basınç altında reaksiyona girmesiyle elde edilen karamel rengi. Tamamen insan yapımı, kanserojen olduğu hayvan çalışmalarında kanıtlanmış bir maddedir. Karamel rengi, üretimi sırasında açığa çıkan 4-metilimidazol (4-MI) adı verilen madde nedeniyle kanserojendir. Karamel rengi, gazlı içecekleri, özellikle kola ve buzlu çayları renklendirmek için kullanılır.

SICAK ÇİKOLATA

İkincisi ise sıcak çikolata. Bu içecek yüksek kalorili, katı yağ ve şekerli olduğundan sağlığınız için en tehlikeli içeceklerden biridir.

Sıcak çikolatadaki katı yağın ana kaynağı, kakao tozu yerine doğrudan çikolatadan yapılan çeşitlerde bulunan kakao yağıdır. Sütten yapılan sıcak çikolata daha fazla yağ ve şeker içerir.

MİLKSHAKE

Özellikle çocuklar arasında popüler olan milkshake en sağlıksız içeceklerin başında geliyor.

İçerdiği kalori ve doymuş yağların sağlığınıza olumsuz etkileri vardır. Uzmanlar bu içeceğin karaciğere ciddi zararlar verdiğini iddia ediyor.

Gün boyu enerjik kalmak isteyenlerin tercih ettiği enerji içecekleri büyük bir hata yapıyor ve kalp sağlığının en büyük düşmanlarından biri.

Kısa sürede çok miktarda enerji içeceği tüketmek ölümcül aritmilere neden olabilir. Kardiyolog Profesör Canan Karatay da enerji içecekleri konusunda uyarıyor:

ENERJİ İÇECEĞİ

Enerji içecekleri insan sağlığı için tam bir zehir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar.

YAPAY MEYVE SUYU

Çocukların beslenme kutularında her zaman bulunan yapay meyve suları da diyabet ve kanser riski taşıyor.

Hisar Intercontinental Hospital Klinik Laboratuvar Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık, hazır meyve sularının vücutta oluşturabileceği rahatsızlıklarla ilgili şunları söylüyor:

Bu maddeler ile çeşitli kimyasalların birleşmesi meyvemsi bir tat yaratırken, birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle meyve suyu yerine, meyvelerin kendisini tüketmek sağlığımız için daha yararlıdır.

ALKOL

Aşırı alkol alımı vücuttaki vitamin dengesini bozar. Bu dehidrasyona yol açabilir. Artan yağ depolaması sadece kilo sorunlarına değil aynı zamanda kas kaybına ve güçsüzlüğe de neden olur. Tehlikeli alkol tüketimi sinir sistemine zarar verebilir ve ellerde titremeye, bacaklarda karıncalanma ve uyuşukluğa neden olabilir.

SÜT TOZLU KAHVE

Süt tozu kahveye eklenen zararlı maddelerden biridir. Süt tozunun içerdiği melamin bileşeni yağlı karaciğer hastalığına neden olabilir. Süt tozu dolaşıma müdahale ederek özellikle kadınlarda selülit oluşumuna yol açabilir.