Bu Haberden Sonra Karpuz Kabuklarını Bir Daha Asla Atmayacaksınız!

Çoğu zaman bu meyveden yani karpuzdan bahsettiğimizde hepimiz onun lezzetli, zengin suyunu hayal ederiz. Bizi sağlıklı yapar ve vitamin ve minerallerle doludur. ancak kabuğun birçok faydası olduğunu hepimiz bilmiyoruz.

Bu Haberden Sonra Karpuz Kabuklarını Bir Daha Asla Atmayacaksınız!

Kabuk, gerçekten! Bu meyvenin beyaz, tatsız, sert kabuğu meyvenin kendisinden çok daha sağlıklı! Bununla ilgili daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. Faydalarını öğrendikten sonra artık kabuğunu atmayacaksın. Bu kabuk, Güney Asya ve ABD'de salatalarda kullanılmaktadır.

Karpuz kabuğu ayrıca magnezyum, potasyum, çinko ve A, C ve B6 vitaminleri içerir. Tüm bunlarla sağlıklı ve enerji dolu olursunuz. Kabuk ayrıca likopen içerir. Bu madde bir antioksidandır ve bu meyvenin tam besin değeri %95'i kabuktadır!

Karpuz kabuğunun faydaları

Ayrıca meyvenin bu kısmında kasları sağlıklı tutan amino asit sitrülin bulunur. Bu sayede sadece kas kütlesinde ve az eforla kilo alabilirsiniz. Daha sonra lif ve libido bileşikleri de kilo kaybını teşvik eder!

Sitrulin ile ilgili bir başka iyi şey de kaygıyı azaltmak ve sinirleri yatıştırmaktır. Ayrıca bu idrar söktürücü gibidir ve fazla su tutulmasını giderir. Yani, kabuğun yutulması bağışıklığı mükemmelleştirir.

Kabuğunun aroması ve tadı olmadığı için nasıl yenir?

Parça veya parça olarak alıp salatalara katabilir veya yanlarına ton balığı ve hindi göğsü ekleyebilirsiniz. Diğer bir seçenek de günde 2 kez yukarıda belirtilen yiyeceklerle kabukludur.

Artık bu harika meyveyi boşa harcamak yok. Bir dahaki sefere karpuz alırken bu fikirleri deneyin.