Bu besinleri tüketenin cildi ışıl ışıl oluyor! Ameliyatsız botokssuz cam gibi bir cildin sırrı

Sağlıklı, canlı bir cilt için bunları tüketebilirsiniz....

Bu besinleri tüketenin cildi ışıl ışıl oluyor! Ameliyatsız botokssuz cam gibi bir cildin sırrı

BUNLARI TÜKETEREK CİLDİNİZİ GÜZELLEŞTİRİN

Sağlıklı bir cildin ilk şartlarından biri kişilerin yediklerine içtiklerine dikkat etmesinden geçiyor. Malum yediklerimiz cildimize yansıyor. Cildinizin sağlıklı ve canlı olmasını istiyorsanız sadece cilt bakımı rutini yapmamalı aynı zamanda beslenme alışkanlıklarınıza da dikkat etmeliyiz. Cilt özellikle soğuk kış aylarında daha fazla bakıma ihtiyaç duyuyor. Cildinizi canlandıracak ve sağlıklı görünmesini sağlayacak yiyecekler yemelisiniz.

cilt güzelliği

İşte cilde iyi gelen o yiyecekler listesi

BU YİYECEKLER CİLDE İYİ GELİYOR

Balkabağı

Balkabağındaki içeriğinde bulundurduğu enzimler sayesinde ciltte oluşan ölü hücrelerin ve gözeneklerin temizlenmesine katkıda bulunuyor. Ciltte ince çizgi oluşumunu da engeller.

Avokado

İçerisinde oldukça fazla vücut için önemli yağ barındıran avokado A, C ve E vitaminleri sayesinde cilde parlaklık sağlar. Antioksidan özelliği ile de dikkat çeken avokado cildi zararlı ışınlardan da korumaya yardımcıdır.

Bitter çikolata

Çikolatanın aksine bitter çikolatalar sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Kakaoda bulunan flavanoller ve antioksidan cildin ihtiyacı olan nemi de sağlayarak cilde ışıltı verir.

Ceviz

Ceviz, içerisinde bulunan omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ile cildin direncini arttırır. Özellikle sabahları tüketilecek ceviz gün içinde harcanacak enerjiyi de verdiği için oldukça faydalıdır..

Greyfurt

C vitamini, yönünden oldukça zengin olan greyfurt kolajen ve elastiyle cildin ihtiyacı olan bağışıklık sistemine fayda sağlar. Cilt problemlerinin giderilmesinde de etkili olan greyfurt sofralardan eskit edilmemesi gereken bir meyvedir.

Somon

Doymamış yağ asitleri içeri ile diğer balıkları solayan somon sıkça tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Yaşlanmaya karşı etkisi bulunan somon önemli bir vitamin kaynağıdır.

Brokoli

A vitamini, C vitamini ve çinko minerali ile dolu olan brokoliyi bazıları çok sevmese de sadece yararları için bile tüketilebilir. Cildin güzelleşmesi için oldukça önemli olan brokoli cildi yaşlanmaya karşı da korumaktadır.

Fındık

Fındıkta cildi yaşlanmaya karşı koruyan içeriğindeki sağlıklı yağlara cildin yaşlanmasını geciktiren önemli bir kuru yemiştir. E vitamini, sayesinde cillteki hücre yenilenmesine de katkı sağlayan fındık günlük olarak bir avuç tüketilebilir.

Yeşil çay

Antioksidanornı yüksek olan yeşil çay sadece zayıflamak için değil cildi yenileyici özelliği sayesinde de önemli bir besindir.

Kefir

Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi sayesinde kemikleri güçlendiren ve cildi güzelleştiren kefir sağlık açısından tüketilmesi gereken içeceklerin başında gelir.