Bu Acı Biberin Faydalarına İnanamayacaksınız! Dünyadaki En Acı Biberlerden Biri!

Cayenne biberi veya resmi adıyla Capsicum annum, domates, patlıcan ve patates ile birlikte Solanaceae veya itüzümü bitkisi ailesinin bir parçasıdır.

Bu Acı Biberin Faydalarına İnanamayacaksınız! Dünyadaki En Acı Biberlerden Biri!

Kapsaisin adı verilen bir madde sayesinde çok baharatlı ve orta derecede sıcak bir tada sahip özel bir acı biber çeşididir.

Araştırmalar esas olarak kırmızı biber kullanımıyla ilişkili olarak algılanan sağlık yararları üzerinde yoğunlaşmış olsa da, kırmızı biber de dahil olmak üzere acı biberler bazı sağlık yararları sunabilir. Bununla birlikte, kilo verme planınıza acı biberleri dahil etmek, zindeliğinizi çeşitli şekillerde artırabilir.

İşte acı biberin 6 olası avantajı ve nasıl kullanılacağına dair bazı ipuçları.

1.Temel besinler açısından zengin

Cayenne biberi ve diğer acı biber türleri birçok vitamin açısından zengin bir kaynaktır ve diyetinize sağlıklı bir katkı olabilir. Cenforce 25 ve Cenforce 50, erkeklerin sağlık durumlarını ele almak için kullanılır. Bu İlaç, Erektil disfonksiyon Sorununu iyileştirmek için yararlıdır.

İşte vücudun A vitamini aktif formuna dönüştürebileceği 45 gramlık ısıtılmış kırmızı acı biber beta karoten porsiyonunun besin dökümü.

Acı biberlere ticari marka ateşli lezzetini veren kimyasal olan kapsaisin'in, ek olarak alındığında birkaç sağlık avantajıyla bağlantılı olduğunu belirtmekte fayda var.

Bununla birlikte, ilgili çalışmalar özellikle kırmızı bibere bakmadığından, daha fazla çalışma gerekliydi. A vitamini, sağlığın birçok alanında yer alan önemli bir vitamindir. Örneğin bağışıklık sisteminin çalışması için gereklidir.

Görüş

Kopyalamak

Büyüme ve genişleme

Kemik sağlığı

Acı biber gibi sıcak biberler de C vitamini bakımından yüksektir.

45 gramlık bir acı biber bu vitaminin %72'sini içerir. A vitamini gibi C vitamini de immünolojik fonksiyon için hayati öneme sahiptir. Ayrıca kollajen oluşumu, demir emilimi ve nörotransmitter sentezi için gereklidir.

Kırmızı biber gibi sıcak biberler, B6, K vitamini, potasyum ve magnezyum gibi mineraller sağlayabilir.

Kırmızı biber sağlıklı olmasına rağmen, çoğu kişi inanılmaz derecede ateşli tatları nedeniyle yalnızca mütevazı bir miktarı tolere edebilir.

Ancak acı biberi az miktarda sık sık tüketmek bazı vitaminlerin tüketiminin artmasına katkı sağlamalıdır.

Acı biber gibi acı biberler, C vitamini ve pro vitamini A dahil olmak üzere çeşitli vitaminlerde yüksektir.

2. Kapsaisin stoğu

Kırmızı biber gibi baharatlı biberlerde iddia edilen sağlık avantajlarının çoğu, kapsaisin konsantrasyonlarıyla bağlantılıdır. Biberler, kapsaisin olarak bilinen çeşitli kimyasallar içerir, ancak kapsaisin en bol bulunanıdır.

Kapsaisin, yüksek dozda ek formda tüketildiğinde veya topikal olarak kullanıldığında birçok uygunluk avantajı sağlayabilir.

Ağrı kesici

Geliştirilmiş atletik performans

Azaltılmış kan şekeri seviyeleri

Bununla birlikte, kapsaisin takviyesi tüketmenin etkilerine ilişkin araştırma sınırlıdır ve daha fazla veri, kapsisin içeren losyonlarla birlikte topikal kapsaisin tedavilerinin kullanımını desteklemektedir.

Araştırmalara göre, kapsaisin ayrıca anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, kırmızı biber ve diğer acı biberlerin tipik yemeklerinde tüketilen kapsaisin miktarlarının ilgili herhangi bir fayda sağlayıp sağlamadığı belirsizdir.

Kırmızı biberde bulunan kapsaisin bazı sağlık avantajlarına sahip olsa da, standart kırmızı biber porsiyon miktarlarından üretilen kapsaisinin sağlığı nasıl etkilediğini tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Cayenne biberleri, bazı sağlık avantajları sağlayabilen, kapsaisin olarak bilinen bir kimyasal içerir. Bununla birlikte, araştırmalar, geleneksel porsiyon boyutlarında acı biberlerde görülen seviyelerden ziyade, yüksek doz oral kapsaisin diyet takviyeleri ve topikal programlara odaklanmıştır.

3. Yararlı bitki kimyasalları açısından zengin

Kapsaisin, acı biberlerde bulunan en iyi bilinen bitki içeriği olmasına rağmen, vücutta antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olabilecek çeşitli başka koruyucu bitki kimyasalları da içerir.

Örneğin acı biber şunları sağlar:

  • flavonoidler
  • c vitamini
  • karotenoidler

Bunların hepsi ayrıca, vücudun serbest radikaller ve antioksidan savunmalar olarak bilinen olumsuz kimyasallarındaki dengesizliğin neden olduğu oksidatif strese karşı hücrelerin korunmasına yardımcı olabilir.

2015 yılında yapılan bir araştırma, bir tür acı biber de dahil olmak üzere Capsicum annuum biber çeşitlerinin, habanero tipi biberler (C. Chinense) dahil olmak üzere diğer biber türlerine kıyasla en yüksek antioksidan aktiviteye sahip olduğunu keşfetti.

Biber gibi besin açısından yoğun, antioksidan açısından zengin yiyecekler açısından yüksek bir diyetin ardından, mükemmel zindeliği ve vücudunuzun antioksidan savunmalarının gelişimini desteklemeye yardımcı olabilir.

Araştırmalara göre, çeşitli antioksidanlar içeren bitki elementleri açısından zengin bir diyet tüketmek, koroner kalp hastalığı gibi yararlı sağlık bozukluklarına karşı da koruma sağlayabilir ve daha uzun bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

Diğer meyve ve sebzelerle birlikte acı biber tüketmek, vücudunuza koruyucu bitki kimyasalları ve kritik mineraller sağlarken kendinizi sağlıklı tutmanın akıllıca bir yoludur.

Cayenne biberleri, kapsaisine ek olarak antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olan karotenoidler ve flavonoidler gibi ek faydalı bileşenler içerir.

4. Düzenli olarak sıcak biber tüketmek genel sağlığa da fayda sağlayabilir

Acı biber tüketimi ve sağlıkla ilgili araştırmaların sınırlı olmasına rağmen, bazı araştırmalar acı biber kullanımının sağlık üzerindeki etkilerini artırdığını göstermiştir.

Araştırmacılar, acı biberde bulunan kapsaisin gibi yararlı bileşenlerin, koroner kalp hastalığı gibi pozitif sağlık koşullarına karşı korunmaya yardımcı olabilecek iltihaplanma ve oksidatif hasarı en aza indirmeye yardımcı olabileceğine inanıyor.

Örneğin, 22.811 kişinin katıldığı 2019 İtalyan araştırması bunu keşfediyor.

Düzenli acı biber tüketimi, kalp hastalığından ölüm riskinin azalmasıyla ilişkilidir.

Bazı araştırmacılar, kapsaisinin kardiyovasküler sağlığın yararlı yönlerini artırabileceğine inanmaktadır.

Damar özellikleri gibi; yine de, bu yetenek avantajını doğrulamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Dört gözlemsel çalışmanın 2021'de yapılan geniş bir analizi, acı biber yemenin herhangi bir nedenden dolayı daha düşük ölüm şansı ile ilişkili olduğunu keşfetti.

Dört gözlemsel çalışmanın geniş bir 2021 analizi bunu keşfetti.

Acı biber yemek, herhangi bir nedenden dolayı daha düşük ölüm şansı ile ilişkilidir.

Bu bulgular cesaret verici olsa da, her gün acı biber yemenin sizi kronik hastalıklara yakalanmaktan koruyabileceği anlamına gelmez.

Birkaç araştırma, acı biber tüketimi ile çeşitli yetenek kondisyon faydaları arasındaki bağlantıları keşfetti.

Zindeliğinizi geliştirmek istiyorsanız, acı biber içeren tek bir öğüne odaklanmak yerine diyetinize bir bütün olarak bakmak daha iyidir.

Daha fazla sebze ve meyve yemek, yeterince uyumak, stresi azaltmak.

Sağlığınızı korumak için sık sık dikkat çekmek, diyetinize herhangi bir gıda eklemekten çok daha önemlidir.

Bazı araştırmalar, düzenli olarak ısıtılmış biber tüketimini, tüm nedenlere ve kalp rahatsızlığına bağlı ölüm riskinin daha düşük olmasına bağlamıştır.

5. Yemeğinizi tuz eklemeye gerek kalmadan tadabilirsiniz.

Orta düzeyde tuz sizin için kötü olmasa da, aşırı miktarda tuz almak sağlığınıza zarar verebilir.

Yüksek tansiyon ve koroner kalp hastalığı gibi iyi fitness bozuklukları riskinizi artırın.

İlginç bir şekilde, yemeklerinizi baharatlamak için acı biber eklemek, tuz alımınızı azaltmanıza da yardımcı olabilir.

2017'de yapılan bir araştırma, katılımcıların çorbaya acı biber eklediğinde bunu keşfetti.

Tuz seçme olasılıkları daha düşüktü, daha az acıktılar ve yemekten bir saat sonra daha tok hissettiler.

Bununla birlikte, çalışma, kırmızı biber tüketiminin ardından katılımcıların daha fazla tatlı ve yağ arama eğiliminde olduğunu keşfetti.

Cayenne'nin lezzet algısını ve iştahı nasıl etkilediğini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Yemeğinizi çeşnilendirmek için tuz kullanırsanız, daha az tuz kullanmanıza yardımcı olup olmadığını görmek için bir tutam toz acı biber eklemeyi deneyebilirsiniz.