Beynini ve kalbini seven bu besini sofrasından eksik etmesin! Canan Karatay inatla 'yeyin' dedi!

O doktor kalp, beyin sağlığı için besin önerisinde bulundu. Hangi doktor kalp, beyin sağlığı için öneride bulundu? İşte tüm detaylar haberimizde.

Beynini ve kalbini seven bu besini sofrasından eksik etmesin! Canan Karatay inatla 'yeyin' dedi!

Prof.Dr. Canan Karatay, beyin, kalp sağlığı için o besinin tüketilmesi gerektiğini dile getirdi. Hangi besin tüketilmeli? Merak edilen detaylar haberimizde.

O DOKTOR BEYİN, KALP SAĞLIĞI İÇİN O BESİNİ ÖNERDİ!

Prof. Dr. Canan Karatay beyin, kalp sağlığı için o besinin tüketilmesi gerektiğini açıkladı.yumurta

Yumurtanın sağlığa faydalarını dile getirdi. Uzmanlar tarafından yumurtanın sağlığa etkileri araştırılıp önerilmektedir. Canan Karatay 'süper besin' olarak yumurtayı adlandırmaktadır. Yumurtanın bozulmamış olması önemlidir. Tavuk yumurtası olmalıdır. Beyaz ve sarısı ana maddeleri içermektedir. Günlük 10 yumurta tüketiminin zayıflamayı desteklediğini belirtti. Göbek bölgesinde oluşan yağlanmayı azalttığı belirtilmektedir. Karatay, hamile lohusa kadınların da günlnük 10 yumurta tüketebileceğini açıkladı.

Yumurta içerisinde kolin maddesi bulunmaktadır. Bu da beyin sağlığını korumaktadır. İçerisinde A, D, E, K vitaminleri, minareller açısından zengindir. Diyet listesinin başlarında yer almaktadır. Yumurtanın iyi haşlanmış olması önemlidir. Az haşlanmış olursa trans yağ oluşabilir ve bu durum da proteini bozabilir.

Yumurtayı tavada yağla pişirmek zararlı olabilmektedir. Kayısı kıvamında, rafadan, saf tereyağıyla tüketimi önerilmektedir.

Günde 10 yumurta bir öğünde tüketilmemelidir. Öğünlere dağıtılarak tüketilmesi önerilmektedir.

Yumurta kış mevsiminde D vitamini ihtiyacını karşılamaktadır.

Kemikler için kalsiyum deposudur.

Kansızlığa iyi gelmektedir.

Tokluk hissi yaratmaktadır.

Yaşlı insanlarda kemik hastalıklarına iyi gelmektedir.

Beyin ve göz sağlığına iyi gelmektedir.

Saç, tırnak güçlendirmektedir.

Kolesterolü dengelemektedir.