Beyin Ölümü Gerçekleşen Gencin Böbreği Hayat Verdi

1 yıldır nakil sırası bekleyen 18 yaşındaki Öznur Maraş, sonunda istediğine kavuştu ve feci kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisinin böbreği ile hayata tutundu.

Beyin Ölümü Gerçekleşen Gencin Böbreği Hayat Verdi

18 yaşındaki Öznur Maraş, kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisinin bağışladığı böbreği ile hayatta kaldı.

KTÜ Farabi Hastanesi 'nde 10 yıldır tedavi görmekte olan ve ortalama bir yıldır da böbrek nakil listesinde olan 19 yaşındaki Öznur Maraş, sağlık sorunlarınlarına rağmen hayattan kopmadı ve yaşama sevincini asla yitirmedi.

Hastalığı ilerleyen Öznur, artık okuluna gidemez duruma geldi ve artık yaşamak istiyorum çağrısında bulundu. Öznur 2un bu çağrısı ses getirdi ve Samsun 'da feci bir trafik kazası sonucu yaralı olarak hastaneye kaldırılan, ancak tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisinin bağışladığı böbreği ile hayata tutundu ve sağlıklı duruma gelerek hayatına kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi 'nde başarılı bir ameliyat geçiren ve sağlam böbrekle hayata tutunan Öznur Maraş 'ın hayali şimdi de arkadaşları ile birlikte üniversite okumak.

başarılı ameliyat sonrası ilk sağlıklı adımını atan Öznur, burada bulunan basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Öznur yaptığı açıklamada ,10 yıldır enfeksiyon ile savaştığını, sürekli olarak ilaç aldığını ve yürümekte hatta hareket etmekte de zorlandığını söyledi.Öznur açıklamasında, En ufak bir enfeksiyona karşı önlem almam gerekiyordu. O yüzden 'bir organ bir can' dedim, hep çağrıda bulundum. Şimdi mutluyum." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık olarak 1 yıldır nakil beklediğini söyleyen Öznur, böbreğin bulunduğu haberini alınca şaşırdığını ve çok sevindiğini söyledi. Haberi almanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Öznur, En büyük hayalinin üniversitede okumak olduğunu söyledi.

Kamubulteni.com | Ankara