Bembeyaz dişlere kavuşmak meğer bu kadar basitmiş! İkisini karıştırıp fırçalayın yeter

Kim gülümsediğinde inci gibi beyaz dişler istemez ki? Sarı dişlerin görünümü bazen özgüveninize zarar verebilir ve sizi rahatsız edebilir. Diş beyazlatma işlemleri çok zor hatta imkânsız gibi görünebilir. Merak etmeyin basit yöntemler uygulayarak evde bulunan malzemelerle kısa sürede parlak beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. İşte detaylar...

Bembeyaz dişlere kavuşmak meğer bu kadar basitmiş! İkisini karıştırıp fırçalayın yeter

Doğal diş beyazlatma yöntemleri, dişlerin estetik ve sağlıklı olmasını sağlamak amacıyla yapılan çeşitli uygulamalardır. Kimyasallara maruz kalmadan dişleri beyazlatmak için yapılabilecek birçok yöntem vardır. İşte o yöntemlerden bazılarını sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

su

DİŞLERİ İNCİ GİBİ PARLATAN O FORMÜL! ETKİSİNE İNANAMAYACAKSINIZ

Sarı dişler herkesin en büyük kabusudur. Çay, kahve vb. gün içerisinde tüketilir. Pek çok farklı alışkanlık dişlerinizi lekelese de bu tarifle inci beyazı dişlere sahip olacaksınız. Dişleri inciye dönüştürmenin formülü işte bu...

su

MUZ KABUĞU

Muz kabukları potasyum, manganez ve magnezyum içeriği sayesinde en faydalı meyvelerden biridir. Kabuğunun olduğu kadar kullanışlı olduğunu da biliyoruz.

Muz kabuğunun iç kısmıyla dişlerinizi ovalamak dişlerinizin daha beyaz olmasına yardımcı olabilir.

su

AKTİF KÖMÜR

Aktif kömür, diş yüzeylerindeki lekeleri gidermek isteyenler için vazgeçilmez seçeneklerden biridir.

Diş fırçanıza aktif kömür uygulayarak dişlerinizi fırçalayabilir ve beyazlatabilirsiniz. Ancak dikkatli olmak önemlidir çünkü aktif kömürün çok sık kullanılması diş erozyonuna neden olabilir.

su

ÇİLEK

İçerdiği malik asit sayesinde dişlerin beyazlamasına yardımcı olan çilek, karbonatla da karıştırılarak tüketilebilir. Çilekleri ezdikten sonra dişlerinize uygulayıp karbonat ekleyebilirsiniz.

su

PORTAKAL KABUĞU

Portakal kabuğu içerdiği d-limonen sayesinde dişlerdeki lekelerin giderilmesine yardımcı olarak dişlerinizin daha beyaz olmasına yardımcı olabilir.

Ancak portakal kabuğunun asidik özelliklerine dikkat etmek faydalı olacaktır. Asidin diş minesine ve diş etine zarar vermesini önlemek için bu yöntemi ölçülü olarak kullanmalısınız.

su

YOĞURT VE KARBONAT

Kabartma tozu hemen hemen her şeyi beyazlatmak için başvurulacak seçeneklerden biridir. Yoğurdun içindeki laktik asitle birleşerek dişlerdeki lekelerin giderilmesine yardımcı olur.

su

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

Pek çok alanda kullanılan Hindistan cevizi yağı dişleriniz için oldukça faydalıdır. Hindistan cevizi yağıyla günde bir kez gargara yapmak diş minesini güçlendirebilir ve ağızdaki bakterilerle savaşabilir.

Her kişide farklı sonuçlar ortaya çıkaran bu yöntemin etkilerini zamanla görebilirsiniz. Tüm bu önerilerin yanı sıra ağız sağlığınız konusunda düzenli olarak diş hekiminize danışmanız önemlidir.