Belli Oldu: Corona Virüsü Bu Yolla Türkiye'ye Gelmiş

Son dakika haberi: Korona virüsün Türkiye 'ye nasıl geldiği konusunda bir açıklama yapıldı. Türkiye 'nin seyahat yasağı uyguladığı ülkelerde olanlar , diğer ülkelere giderek Türkiye 'ye gelmeye çalıştı.

Belli Oldu: Corona Virüsü Bu Yolla Türkiye'ye Gelmiş

Corona Türkiye 'ye nasıl geldi.

Özay Şendir, bugün kaleme aldığı yazısında yeni tip korona virüsünün nasıl Türkiye 'ye geldiğine ilişkin bilgiler verdi. Şendir yazısında , koorna virüsünün İtalya 'dan Almanya aktarmalı bir kişide geldiğini yazdı. 

VAKA SAYISI 2 OLDU

Sağlık Bakanı az önce yaptığı açıklamada koorna virüsü görülen kişi sayısının 2 'ye çıktığını söyledi. Geçtiğimiz gün korona virüsü çıkan kişinin yakınındaki bir kişide görülen korona virüsü ile ilgili Bakan Koca, "DÜN AKŞAM sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz." dedi.

KORONA VİRÜSÜ NASIL TÜRKİYE 'YE GELDİ

Şendir bugün kaleme aldığı yazısında bir aileyi anlattı. İtalya 'da kalan bir Türk ailenin çocuklarının okuduğu okulda 2 öğrencide korona virüsü tespit edildiği bildirildi. Çocuklarını okula göndermeyen bu aile , hemen Almanya 'ya geçmiş.

Almanya 'ya geçen aile , oradan da Türkiye 'ye gelmek için yola çıktı. Sorulduğunda ise aile , Almanya 'dan geldik cevabını vermiş.

İTALYA 'DAN GELMİŞ OLSAK NE OLACAKTI?

Daha sonra babanın , "İtalya 'dan gelseydik ne olacaktı?" sorusunu sorması üzerine oradaki görevli, İtalya 'ya giriş ve çıkışlar yasak" şeklinde cevap verdi. 

YASAK GELDİĞİNDE AİLE ÜLKEDEYDİ

Türkiye 'nin İtalya 'ya seyahat yasağı getirdiği sırada ailenin İtalya 'da olduğu, daha sonra Almanya 'ya geçip buradan Türkiye 'ye geldikleri bildirildi. 

Bir aile daha , Baba önce Fransa’nın İtalya sınırına yakın bir yerden şoförlü bir araç kiraladı, sonra o araba 200 kilometre mesafedeki yere gidip ailenin kalanını aldı.

Araba Fransız plakalı olduğu için İtalyan Jandarması aracı durdurmadı, seyahat yasağı uygulamad ve bu araçtaki aile Fransa’ya vardı.

Sınırdan geçtikten hemen sonra Fransız polisi arabayı çevirdi, İtalya’dan geldiklerini duyunca önce endişe de ettiler ama şoför “Fransızca konuşabilirsiniz, biz Fransa vatandaşıyız” deyince, onlar da “Hadi geç” dedi.

TÜRKİYE 'YE GELEN KORONA VİRÜSÜ

Bu olay benzeri bir olayla korona virüsün Türkiye 'ye geldiği bildirildi. Virüsün yayıldığı bir ülkeden başka ülkeye geçen ve buradan Türkiye 'ye gelen bir kişide olduğu biliniyor.