Bedavaya stresten kurtulmak mümkün! Böyle bir yöntemi ilk kez duyacaksınız

Araştırmaya göre, sarılmanın stresi azaltıp kişiyi sakinleştirdiği ortaya çıktı.

Bedavaya stresten kurtulmak mümkün! Böyle bir yöntemi ilk kez duyacaksınız

Yeni bir araştırmaya göre, stresle baş etmenin ve kişiyi sakinleştirmenin belki de en kolay yolu ortaya çıktı: sarılma. Heidelberg Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, sarılmanın ve sevgi dolu dokunuşların, özellikle oksitosin hormonunu artırarak kortizol hormonunu düşürdüğünü keşfettiler. Bu bulgu, sadece bir sarılmanın değil, aynı zamanda sevgi dolu dokunuşların da stresi azalttığına dair güçlü bir kanıt sunuyor.

Araştırma, sarılmanın sadece stresle başa çıkmakla kalmayıp bir dizi ilginç faydaya da sahip olduğunu ortaya koydu. Bunlar arasında, mutluluğun en basit yolu olması, güven duygusu vermesi ve endişeleri hafifletmesi gibi etkileyici sonuçlar bulunuyor. Sarılmanın, insanları daha sosyal, daha şefkatli ve daha az gergin kılmanın yanı sıra ilişkileri daha samimi ve dürüst yaşamalarına da yardımcı olduğu görüldü.

sarılma

Bu eşsiz davranışın diğer faydaları arasında, uyku kalitesini artırma, ilişkilerde sadakati artırma, doğum sonrası depresyonu önleme ve hatta aşkı sürdürme yeteneği bulunuyor. Ayrıca, günlük yaşam stresleriyle başa çıkmanın en basit, kalıcı ve etkili yollarından biri olarak depresyona karşı koruma sağlıyor. Bu bulgular, sarılmanın sadece bir insanın fiziksel sağlığına değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal iyilik hali üzerinde de önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor.