Basur hastalarına ilaçsız doğal çözüm! Bu bitkiyi ağrıyı bıçak gibi kesiyor

Hemoroid yani diğer adıyla basur, yaşam kalitesini etkileyen ciddi bir hastalıktır. Peki değişen derecelerde ilerleyen hemoroidin tek çözümü ameliyat mıdır? Detaylar burada..

Basur hastalarına ilaçsız doğal çözüm! Bu bitkiyi ağrıyı bıçak gibi kesiyor

Halk arasında hemoroit olarak bilinen basur hastalığı ektumun alt kısmında ve anal kanalın sonunda anüs içinde bulunan damarların genişlemesi olarak tanımlanmaktadır. Bu kan damarlarındaki duvarlar aşırı derecede genişler ve şişer ve bağırsak hareketleri sırasında oluşan tahriş ve ağrı, damarların anüsten sızmasına neden olabilir. Uzmanlar, gözle görülür şişlik, nem ve kaşıntıyla kendini gösteren hastalığın tedavisinin hastalığın seyrine bağlı olduğunu söylüyor.

Hemoroid hastaları nasıl beslenmeli?

Uzmanlara göre semptomların iyileşmesini sağlamak adına günlük olarak önerilen miktarda sebze ve meyve tüketmelisiniz. Sebze ve meyvelerin, besin değerleriyle birlikte lif açısından da kabızlık kaynaklı olan hemoroid sorunlarını önlediği söylenmektedir.

Öte yandan uzmanlar günde 2-3 litre su başta olmak üzere yeterli miktarda sıvı tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Kahvaltıda beyaz ekmeğin yerine tam tahıllı ekmeğin tercih edildiğini, yulafın kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tüketilebileceğini belirtiyor. Her hastalıkta olduğu şekilde hemoroit hastalarında da stres hastalığı kötüleştirebilir ve uzmanlar bu dönemde hastaların stresten uzak durmaları gerektiğini vurguluyorlar.

DANAYAĞI OTU NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Alternatif tıp uzmanları ayak otu da bu hastalığa çare olduğunu iddia ediyor. Bu bitkinin kök faydalarına dair görsel sonuçlara göre; 5 ila 6 adet dana ayağı yumrusunu un haline getirin ve yağda kavurarak macun haline getirin. Sedef hastalığı olan kişi öncelikle banyo yapar ve daha sonra bu macun da sedef hastası olanların vücuduna sürülür.