Banyoda bunu yaşadıysanız kalbinize bir baktırın! Kalp yetmezliği belirtisi olabilir!

Ortalama yaşam beklentisi arttıkça kalp yetmezliği tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor.

Banyoda bunu yaşadıysanız kalbinize bir baktırın! Kalp yetmezliği belirtisi olabilir!

Bu tip kalp hastalığı, tedavi edilmezse hızla kötüleşme eğilimindedir ve bu da erken teşhisi kritik hale getirir. Ne yazık ki, kalp yetmezliğinin erken evrelerinde teşhis edilmesi zor olabilir, çünkü daha ince semptomları fark etmek veya görmezden gelmek kolaydır.

Bazı kalp yetmezliği semptomları açıkça bir kardiyak duruma bağlı olmadığından, başka bir sağlık sorununun sinyalleri olarak yanlış yorumlanabilir veya doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak basitçe göz ardı edilebilir. Şişmiş ayaklar veya bilekler, çok sayıda cilt anormalliği, mide ekşimesi, iştahsızlık, genel bitkinlik ve hatta çene veya boyun ağrısı, beklenmedik kalp yetmezliği semptomlarından bazılarıdır.

Bununla birlikte, gözden kaçırabileceğiniz başka bir kalp yetmezliği belirtisi daha vardır ve bu, tuvalet alışkanlıklarınızla ilgilidir. Hangi olağandışı semptomların kalp yetmezliğine işaret edebileceğini ve ne zaman tıbbi yardım almanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

İşemeniz gerektiğinden gece veya gündüz sık sık tuvalete gittiğinizi fark ederseniz, kalp yetmezliği belirtisi yaşıyor olabilirsiniz. Haziran 2018'de International Neurourology Journal'da yayınlanan bir araştırmaya göre, kalp yetmezliği olan bireylerin %50'ye varan oranında aşırı aktif mesane ve idrar kaçırma sorunu vardı.

Neden? Kalp yetmezliği kalbinizi zayıflatır ve verimli bir şekilde kan pompalama yeteneğini azaltır, bu da sıvı birikmesi de dahil olmak üzere çeşitli komplikasyonlara yol açabilir.

Bu, ekstremite ödemi ve nefes almada zorluk gibi klasik kalp yetmezliği semptomlarına neden olabilir. Vücut, böbrekler tarafından üretilen idrar hacmini artırarak bu fazla sıvıya yanıt verir.

Böbreklerdeki bu ilave idrar daha sonra mesaneye giderek daha sık idrara çıkma ihtiyacını artırır.

Peki, kaç kez tuvalete gitmek çok fazla? Mesane ve Bağırsak Topluluğuna göre 24 saat içinde altı veya yedi kez idrar yapmak normal kabul edilir. Bununla birlikte, yaş, fiziksel aktivite derecesi, tüketilen sıvı miktarı ve türü, bazı ilaçlar ve diğer sağlık sorunları gibi diğer yaşam tarzı ve sağlık faktörleri bu sayıyı açıkça etkiler. Günde dört ila 10 kez tuvalete gitmenin normal olduğunu iddia ediyorlar.