Balgamı saniyeler içinde söküp atan tarif! Öksürük krizlerini şıp diye kesecek

Herkesin grip olduğu bu dönemde devamlı doktora gitmekten sıkıldıysanız bu tarifi hemen deneyin ve şifanıza kavuşun! İşte evde öksürük ve balgamı tamamen söken tarifin detayları...

Balgamı saniyeler içinde söküp atan tarif! Öksürük krizlerini şıp diye kesecek

Grip ve soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkların yaygın olduğu kış aylarında, balgam ve boğaz ağrısı şikayetleri de sıkça karşımıza çıkmaktadır. Bu şikayetlerle baş etmenin doğal yollarını araştıranlar için pratik bir tarif bulunuyor.

Tarif, soğan, sarımsak ve bazı baharatların kaynar suda çekilmesiyle elde edilen bir şuruptan oluşuyor. Şuruba bal ve limonun suyu da eklenerek lezzeti artırılıyor. Soğan ve sarımsak içerdikleri antioksidanlar sayesinde balgam söktürücü etki gösterirken, baharatlar da rahatlatıcı özellik kazandırıyor.

İlk olarak 1 adet orta boy soğan ve 1 diş sarımsak alınıyor. Bunlar kabuklarıyla birlikte rondodan geçirilerek küçük parçalara ayrılıyor.

Sonra soğan ve sarımsak parçaları bir kavanoz içine konuluyor. Üzerine 1 su bardağı kaynar sıcak su ilave ediliyor. Kavanoz hemen kapatılarak 10 dakika bekleniyor.

soğan sarımsak ile evde kendi ilacınızı yapın

Bekleme süresi boyunca soğan ve sarımsaktaki faydalı uçucu bileşenlerin havaya karışması önleniyor.

10 dakikanın sonunda karışım süzülüyor. Süzülen su bir başka kavanozda toplanıyor.

Ardından 3 yemek kaşığı bal, 1 limonun suyu, 1/2 çay kaşığı toz zencefil ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilave ediliyor.

Son olarak karışım iyice çalkalanarak hazır hale geliyor. Her öğün sonrasında 2-3 yemek kaşığı tüketilebiliyor.

Uzmanlar, bu doğal karışımın balgamı eritip boğaz ağrısını hafiflettiğini, aynı zamanda bağışıklık sistemini de desteklediğini belirtiyor. Evde kolayca hazırlanabilen tarif, ilaç kullanmaktan kaçınmak isteyenler için oldukça uygun bir alternatif sunuyor.