Bakan Koca Duyurdu: Ücretsiz Yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamada kanser taraması randevu sisteminin Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımına açıldığını duyurdu. 

Bakan Koca Duyurdu: Ücretsiz Yapılacak!

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada bu sistemin, kanser taramalarını yaygınlaştırmak ve ücretsiz tarama hizmetlerinden daha çok vatandaşın yararlanmasını sağlamak maksada doğrultusunda pilot uygulama şeklinde Hayata geçirdiklerini anımsattı.

‘Kanser Taraması Randevu Sistemini Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımını açtık’ ifadelerini kullanan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu çalışma ile aile hekimlerinin sorumlu oldukları kişileri aramak suretiyle kanser taramasına davet edeceğini belirtti.

Bakalım Koca’nın Twitter Hesabındaki Paylaşımı Şöyle;

“Taramayı kabul edenlere, ilgili merkezler hakkında bilgi verilip, kendilerine randevu oluşturulacak. Randevu bilgileri cep telefonlarına SMS ile iletilecek. Meme, kolorektal ve serviks kanserleri taramaları toplum sağlığı merkezleri, sağlıklı hayat merkezleri, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezleri ile aile sağlığı merkezleri tarafından ücretsiz yapılıyor.”

İfadelerini kullandı.