Bakan Koca'dan Korona Virüs Açıklaması (Korona Virüsü Belirtileri Nedir?)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan korona virüsü hakkında son dakika açıklaması geldi. Yedikule Hastanesi 'ndeki bir hastada görülen korona virüsü hakkında paylaşım yapan Bakan Koca, bunun yeni tip değil Human Koronavirüs NL63 olduğunu ve bunun eskiden beri bilinen bir hastalık olduğunu söyledi.

Bakan Koca'dan Korona Virüs Açıklaması (Korona Virüsü Belirtileri Nedir?)

Son dakika: Sağlık Bakanı 'ndna korona virüsü açıklaması.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklamada bulundu. İnstagram adresi üzerinden paylaşım yapan bakan Koca, İstanbul 'da korona virüsü iddialarına yanıt verdi. 

Yedikule Hastanesi 'nde bir kişide korona virüsü tespit edildiği haberleri sonrası açıklama yapan Bakan Koca, bunun yeni tip korona virüsü değil Human Koronavirüs NL63 olduğunu ve bunun eskiden beri bilinen bir hastalık olduğunu , basit bir soğuk algınlığı olduğunu söyledi.

Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Yedikule Hastanesi’nde konulan tanı Yeni Koronavirüs (COVID-19) değil, Human Koronavirüs NL63 tanısıdır. Virüs ailesinin çok eskiden beri iyi bilinen bir tipidir. Yol açtığı rahatsızlık basit soğuk algınlığıdır. Hastamıza acil şifalar diliyoruz. Mücadelemiz, virüsün yeni tipiyle." ifadelerini kullandı.

KORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Memorial Hastanesi tarafından yapılan açıklamada korona virüsünün belirtilerine şu şekilde yer verildi:

Kuru öksürük,

ateş,

halsizlik,

boğaz ağrısı,

burun akıntısı,

vücut ağrıları,

zatürre,

solunum sıkıntısı,

nefes darlığı,

ishal,

bulantı,

kusma,

iştahsızlık.