Bacaklarda görülen bu belirti ölüme kadar götürüyor! Hemen kontrol edin, doktorlar uyarıyor

Eğer bacaklarınızda bu belirti varsa hemen bir doktora gidin! Sonu ölüm bile olabiliyor! Tüm detaylar haberimizde.

Bacaklarda görülen bu belirti ölüme kadar götürüyor! Hemen kontrol edin, doktorlar uyarıyor

Bacaklarda görülen bu belirti önemli bir hastalığın habercisi olabilir! Göz ardı etmeden hemen doktora gidin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BACAKLARDA GÖRÜLEN ÖNEMLİ HASTALIK

Bacaklarda toplar damarlarda yaşanan kan pıhtılaşması sonrasında DVT isimli hastalık ölüme bile sebep olabiliyor. Derin ven trombozu isimli hastalık bacakta şişlik, ağrı, hassasiyet gibi belirtilere sebep olabiliyor ve kişinin yaşam kalitesini önemli şekilde etkiliyor. Bacak damarında derin bir pıhtının kopup akciğerdeki damara yapışarak nefes darlığına ve ani ölüme sebep olabilen bu hastalığa pulmoner emboli deniyor. Uzman kişiler PE'nin erken fark edildiği zaman tedavisi olduğunu ve önlenebilir olduğunu belirtiyor. Erken tanının hayati önem taşındığı söyleniyor. Uzmanlar DVT hastalığının ilk aşamalarda belirti göstermediğini, zaman içinde bacakta ağrı, şişlik, hassasiyet, renk değişikliği, venöz ülser gibi problemlere sebep olabildiğini belirtiyor. 

dvt hastalığında dikkat edilmesi gerekenler

Ciddi aşamalarda ise nefes darlığı ve göğüs ağrısı gibi belirtiler de ortaya çıkabiliyor. Genel olarak bacaklarda yaşanan hastalık nadiren de olsa kollarda da meydana gelebiliyor. DVT hastalığına bağlı olan komplikasyonlar pulmoner emboli riskini azaltmak için hastaya kan inceltici ilaç ve pıhtının erimesi gibi tedavi yöntemleri uygulanıyor. Standart tedavilere rağmen bile DVT hastalarının yüzde 1-8 aralığında pulmoner emboli sebebiyle ölüm riski olabiliyor. Bu duruma karşı vena cava filtresi önemli yardımcı yöntem olarak uygulanıyor. Son senelerde farmakomekanik tromboliz olarak bilinen tedavi yöntemiyle pıhtı parçalara ayrılıyor. INVAMED tarafından yapılan açıklamaya göre bu tedavi yenilikçi bir ürün olarak sunuluyor ve sistemin işlem sırasında yeniden konumlandırılmış yapısı ve aynı damar içinde birden fazla segmenti ve birden çok damarı tedavi etme olanağı da sunuyor. Bu tedavi yöntemiyle yüzde 95 üstünde klinik başarı yaşanıyor.