B12 depolarını fulleyen muhteşem baharat! Her gün bir kaşık tüketmek şart

Bu baharat hafızanızı güçlendiriyor! Düzenli tüketmek önemli! Tüm detaylar haberimizde.

B12 depolarını fulleyen muhteşem baharat! Her gün bir kaşık tüketmek şart

Hafızanızın güçlenmesini ve B12'nizin artmasını istiyorsanız bu baharatı mutlaka tüketin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN BAHARAT

Yüzyıllar önce İbn-i Sina, günümüzde ise Prof. Dr. Canan Karatay öneriyor! İbn-i Sina beyni güçlendiren baharatları biberiye, zencefil, zerdeçal, hardal olarak sıralıyor. Bu baharatları düzenli olarak tüketenlerin hafızaları güçleniyor. Biberiye zihinsel performansı artırarak bilişsel fonksiyonları destekliyor. Zencefil sindirimi kolaylaştırıyor ve hafızayı güçlendiriyor, aynı zamanda bulanık görmeye ve mideye de iyi geliyor. 

hafızayı güçlendiren baharatlar

Ruh hastalıklarına iyi geldiği bilinen zerdeçal nöral yapılı hastalıklara şifalı olarak biliniyor ve kusmayı engelliyor. Aç karnına tüketildiği zaman zekayı artıran hardal da kulak ve diş ağrılarına iyi geliyor ve balgamı engelliyor. Prof. Dr. Canan Karatay ise hafızayı güçlendirmek ve tazelemek için ceviz suyu içilmesini öneriyor. Ceviz suyu ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan unutkanlık ve Alzheimer gibi problemlerin önüne geçiyor ve hücreleri yenileyip beyin hafızasını artırıyor.