Aşı ve Tedavisi Bulundu mı? Corona Virüs İçin Umutlandıran Haber Geldi

Korona virüsün aşısı için sevindiren son dakika açıklamaları geldi. Kanada ve Çin 'den yapılan açıklamalarda aşı için önemli yol kat edildiği ve uzun vadede bir çözümün olacağı bildirildi.

Aşı ve Tedavisi Bulundu mı? Corona Virüs İçin Umutlandıran Haber Geldi

Son dakika : Korona virüsü ile ilgili umutlandıran haber geldi.

Kanada 'dan gelen son dakika bilgisine göre , bilim insanlarının virüsü izole ettiği bildirildi. 

2019 yılı Aralık ayında Çin 'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın dört bir yanına yayılarak ölümlere neden olan korona virüsü için  Kanada’dan iyi bir haber geldi. Ülkenin başbakanı Justin Thredeau’nun eşinde de tespit edilen ve büyük korku yaratan corona virüsü ile ilgili araştırmalarına son sürat devam eden bilim insanları , corona virüsünü başarılı bir şekilde izole ettiklerini dünya kamuoyuna duyurdu. 

3 ÜNİVERSİTEDEN ORTAK ÇALIŞMA

Edinilen son dakika bilgilerine göre Sunnybrook Araştırma Enstitüsü, Toronto Üniversitesi ve McMaster Üniversitesi’nden bilim insanları corona virüsünün başarılı bir şekilde izole edildiğini dünya kamuoyuna duyurdu. İki Kanadalı hastadan örnek aldıklarını söyleyen bilim insanları , elde edilen örnekler üzerinde çalıştıklarını ve bu şekilde virüsün laboratuvar ortamında yeniden yaratıldığını söyledi.

TEDAVİ SÜRECİ İÇİN UMUT VEREN GELİŞME

Ortak bir açıklama yapıldı ve çalışmalarla ilgili bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. 3 üniversiteden bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Laboratuvarda geliştirilen kopyalar bilim insanlarının hastalığı daha iyi tanımlamak, test etmek, tedavi etmek ve aşı üretmek için bir fırsat olacaktır” denildi. Araştırmada görev alan D.r Arinjay Banerjee, “SARS-CoV-2 virüsünü başarılı bir şekilde izole ettik ve bu sayede araştırmalarımıza devam edeceğiz. Bu sayede daha çok virüs üreterek hastalığın biyolojisini daha iyi öğrenebiliriz ve daha etkileşimli çalışabiliriz”

"UZUN VADEDE ÇÖZÜM BULACAĞIZ"

Sunnybrook’ ta görev yapmakta olan Dr. Samira Mübareka ise yaptığı açıklamada, “Bu salgına çözüm bulmak için kilit bilgilere ihtiyacımız var. Bu virüs üzerindeki incelemelerimiz ışığında uzun vadede bir çözüm bulacağız” ifadelerini kullandı.

ÇİN: "GELECEK AY AŞI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK"

Tüm dünyada  145 binden fazia kişide görülen ve 5 bin 400 'den fazla insanın ölümüne neden olan korona virüsü ile mücadelede Çin’in de ciddi bir çalışma içerisinde olduğu açıklanmıştı. Çin’de 8 enstitünün daha önce COVID-19 ile mücadele etmek için çalıştığı ve gelecek ay aşı için çalışmalara başlanacağı açıklanmıştı.