Antalya'daki Feci Olayda Babanın Notu Ortaya Çıktı (Siyanür Nedir, Zararları Nelerdir, Nerede Satılır?)

Antalya 'daki feci olaydan son dakika haberi geldi. Aynı aileden 4 kişi feci şekilde hayatını kaybetti. Siyanür şüphesi ise Türkiye gündemine oturdu. Peki siyanür nedir? Zararları nelerdir? İşte detaylar.

Antalya'daki Feci Olayda Babanın Notu Ortaya Çıktı (Siyanür Nedir, Zararları Nelerdir, Nerede Satılır?)

Antalya 'dan son dakika haberi geldi. 

İstanbul Fatih 'te geçtiğimiz gün 4 kişinin Siyanürle intihar etmesi sonrası feci bir haber de bugün geldi. Antalya Konyaaltı 'nda meydana gelen olayda aynı aileden 4 kişi evde ölü halde bulundu. 

Siteler Mahallesi 'nde bulunan evde gece saatlerinde ölü halde bulunan  36 yaşındaki baba Selim Şimşek, eşi 38 yaşındaki anne Sultan Şimşek ve çocukları 9 yaşındaki Ceren ile 5 yaşındaki Ali Çınar 'ın siyanürle intihar ettikleri şüphesi var.

DARİREYE GİREN İLK EKİP HASTANEYE KALDIRILDI

Evden gelen yoğun  koku ve daire giren ilk ekibin de hastaneye sevk edilmesi siyanür iddialarını doğrular nitelikte.

BABANIN NOTU: ARTIK YAPACAK BİR ŞEYİM YOK

Öte yandan baba Selim Şimşek intihar etmeden önce yazdığı mektupta "Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Hayatımıza son veriyoruz." dediği açıklandı.

SİYANÜR NEDİR? ZARARLARI NELERDİR?

Siyanürün en belirleyici özelliği zehirlemektir. Siyanür teneffüs yoluyla bile öldürücü etki gösterir. Isıya maruz kaldığı durumda ayrışmaya başlar ve zehirli duman çıkarır. Bu zehirli dumana maruz kalmak, beyin, akciğer ve kalp üzerinde kısa sürede etki yapar, komaya ve ölüme neden olur. Yenilip, içilmesi ve dokunulması durumunda da zehirlenme etkisini hızla gösterir.

Siyanür internet alışveriş sitelerinden, nalburlarda satılmaktadır.