Anne Babalar Bunlara Dikkat: Abur Cubur Yiyen Çocuk Kör ve Sağır Oldu

Sürekli olarak abur cubur yiyen 17 yaşındaki genç hem işitme hem görme yetilerini kaybetti. İşte feci olayın detayları.

Anne Babalar Bunlara Dikkat: Abur Cubur Yiyen Çocuk Kör ve Sağır Oldu

Feci olay: Abur cubur yiyen genç kör ve sağır oldu.

İngiltere 'de meydana gelen olayda , 17 yaşındaki bir çocuk aşırı abur cubur yediği için kör ve sağır oldu. Doktorlar tarafından hazırlanan raporda , söz konusu vaka ile ilgili detaylara yer verildi.

Söz konusu raporda 17 yaşındaki gencin sürekli olarak patates cipsi, patates kızartması, beyaz ekmek ve işlenmiş et ağırlıklı beslenmesi sonucu, 15 yaşından itibaren görme ve işitme kaybı yaşamaya başladığı, bir süre sonra bu iki duyu organını da kaybettiğine yer verildi.

SİNİR RAHATSIZLIKLARI MEYDANA GELDİ

BBC Türkçe 'de son dakika olarak yer alan habere göre  sürekli olarak abur cubur tükeren gençte bir süre sonra vitamin eksikliğinin meydana geldiği ve bunun da gencin beslenmeye dayalı optik nöropati (sinir rahatsızlığı) yaşamasına neden olduğu bildirildi. Bu rahatsızlık daha çok, çocukların yetersiz beslendiği gelişmekte olan ülkelerde görülüyor.

Adı açıklanmayan gencin tedavisini sürdüren Bristol Üniversitesi Ulusal Sağlık Hizmetleri bünyesinde görev yapmakta olan Dr. Denize Atan, zayıf beslenme ile görme kaybı arasındaki bağa dair yeterince farkındalık olmadığını söyledi.

YORGUNLUK ŞİKAYETİ İLE GELDİ

14 yaşındayken önce 'yorgunluk' şikâyetiyle doktora gelen genç çocuk, 'Yemek seçici' olarak biliniyor, herhangi bir ilaç almıyordu. Bu sıkıntılarındna  başka bir sağlık sorunu da olmayan genç için kabus bu süreçten sonra meydana geldi..

Gencin kan testleri sonuuc çıktı ve gencin B12 eksikliğinden kansızlık yaşadığını ortaya çıktı. Bu da yorgunluğa neden olan etkenlerden biri olarak öne çıkıyor.

1 SENE SONRA İŞİTME KAYBI YAŞANDI

14 yaşında bu rahatsızlıkları için ilk kez doktora giden genç 1 yıl sonra işitme kaybı yaşadı. Daha sonra ise görme kaybı yaşanmaya başladı. İki yıl boyunca işitme ve görme sıkıntıları ilerleyen genç , 17 yaşında tamemen kör ve saır oldu.

Raporu yazan doktorlardan biri olan  Dr. Atan konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Atan açıklamasında 'B vitamini ve bakır eksikliğinin de görme ve işitme kaybına neden olmuş olabileceğini' söyledi. Dr. Atan gencin kemiklerindeki zayıflığın da D vitamini eksikliğinden kaynaklandığı, yeterince balık yağı, peynir ve yumurta tüketmemesiyle bağlantılı olduğunu belirtti.

SADECE PATATES KIZARTMASI CİPS VE BEYAZ EKMEK İLE İŞLENMİŞ DOMUZ SALAMI

Dr. Atan gencin beslenme alışkanlığıyla ilgili "Her gün mahallesindeki balıkçıdan yalnızca patates kızartması yiyor, cips atıştırıyor, beyaz ekmek ve işlenmiş domuz salamı ile sosis atıştırıyordu" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA